Cazierele fiscale necesare la înființarea firmei vor fi date de Registrul Comerțului

Cazierul fiscal necesar persoanelor fizice la înființarea societăților comerciale, a societăților cooperative și a cooperativelor agricole va fi eliberat, de la 1 octombrie, de către Registrul Comerțului și nu de către Fisc, cum prevede în prezent legislația. Agenția Națională de Administrare Fiscală (ANAF) anunță, printr-un comunicat, că a semnat un protocol cu Oficiul Național al Registrului Comerțului (ONRC), în baza căruia informațiile din cazierul fiscal al contribuabililor vor fi transmise în format electronic de ANAF către ONRC, la solicitarea acestuia din urmă, în termen de opt ore.
 

„Solicitanții vor obține cazierul fiscal direct de la oficiile registrului, pentru fiecare solicitare ONRC colectând de asemenea și taxa de 20 lei”, se arată în comunicatul ANAF. Totodată, începând cu 1 octombrie 2007, administrațiile financiare nu vor mai elibera cazierul fiscal solicitat necesar la cesiunea părților sociale sau a acțiunilor, numirea de noi reprezentanți legali, precum și la cooptarea de noi asociați sau acționari cu prilejul majorării de capital social. Și în aceste situații, cazierul fiscal va fi obținut direct de la oficiile registrului, locul în care se va face și plata taxei de 20 lei. ANAF precizează că după data de 1 octombrie 2007, administrațiile financiare vor elibera în continuare cazierul fiscal necesar la solicitarea înscrierii asociațiilor și fundațiilor în Registrul asociațiilor și fundațiilor de către asociații sau membrii fondatori ai acestora sau la autorizarea exercitării unei activități independente de către solicitanți. În aceste cazuri, taxa de 20 lei va fi achitată la sediul administrațiilor financiare.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: