Eforturi PSD pentru rezolvarea cazului CMB

Deputatul PSD de Suceava, dl Eugen Bejinariu, l-a interpelat pe ministrul Culturii asupra lipsei de interes arătate de autoritățile centrale față de criza generată la Suceava ca urmare a netransferării patrimoniului Complexului Muzeal Bucovina către Consiliul Județean Suceava (în subordinea căruia se află).
 

Dl Bejinariu și-a exprimat în interpelare dezamăgirea asupra faptului că angajații ministerului nu au găsit de cuviință să analizeze de ani buni situația creată la Suceava prin trecerea Complexului Muzeal de sub autoritatea centrală sub cea a CJ, fără a fi făcut și transferul de patrimoniu, așa cum ar fi fost normal. Demersul parlamentarului sucevean se adaugă eforturilor făcute de președintele CJ, dl Gavril Mîrza, care a amenințat cu ceva timp în urmă că nu va mai finanța nici un fel de activitate a CMB până când nu va fi efectuat transferul de patrimoniu. Deputatul Bejenariu ne-a declarat ieri că va continua să stea pe „capul ministrului culturii” atât timp cât va fi nevoie, până când lucrurile vor intra în normalitate și în legalitate în ceea ce privește Complexul Muzeal.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: