Baba recidivistă

În urma unei bine coordonate acțiuni a Poliției Comunitare Suceava, se poate spune, în sfârșit, că Mafia babelor ilegaliste, dealerițe fără scrupule de lapte și brânză pe trotuar, împotriva O. G. 21/92, care reglementează protecția consumatorilor, a primit o lovitură în plin plex. Doi foarte vigilenți în uniformă, cu titulatura statală de polițiști comunitari plătiți de Primărie pentru a descuraja comerțul ilegal în zonă, au fugărit o astfel de traficantă, din Piața Mică și până în apropierea Liceului de Informatică „Spiru Haret”, când infractoarea, nemairezistând enormei presiuni exercitate de lege, s-a predat, căzând pe caldarâm, și a arătat ce are în poșetă, respectiv geanta de rafie: o sticlă cu lapte.
 

Mugur Geu

Pe care, cu intenții determinat criminale, o punea, înainte să fie reperată de organe, în circuitul comercial. Ca să nu-și dea duhul, femeia a fost transportată omenește la spital, dar nu înainte de a spune tot ce știe: „N-am furat nimic!”. Obligată, procedural, să spună care a fost sursa și filiera mărfii, femeia n-a avut încotro și a recunoscut: o vacă. Cum n-ai furat, mamaie, așa se pune problema? În Piața Mică există o Triadă a lăptăreselor care ne aprovizionează cu produse de gen. Baba numărul unu, să-i spunem, conspirativ, B1, șade, la crăpat de zori, așa, într-un peș, făcând pe niznaiul/niznaia, lângă bisericuța de lemn din afara pieței. Baba numărul doi, B2 carevasăzică, vinde lapte lângă crâșma lui Ghiță, zis Friptu’. B3 a fost surprinsă în apropiere de viitoarea Poliție a municipiului Suceava, fostă Fabrica de Tricotaje Zimbru. Șeful Poliției Comunitare, colonelul Viofrel Horodenciuc, a făcut dezvăluiri incendiare presei: dealerița nu era la prima abatere. Probatoriul administrat în cauză e relevant: baba mai vânduse o sticlă cu lapte. Judiciariștii nu-și pot explica, deocamdată, de ce le-a trebuit vigilenților în uniformă jumătate de kilometru pentru a o placa pe lăptăreasă. Pe surse, am aflat și lucrul acesta: au vrut s-o facă la psihic.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: