După o lună de la inaugurare, din cauză că apa e murdară ASP a închis bazinul de înot de la Generală 3

Autoritatea de Sănătate Publică Suceava a închis bazinul de înot de la Școala generală Nr. 3 Suceava, deși acesta a fost inaugurat abia în urmă cu o lună, întrucât apa nu este corespunzătoare și există riscul apariției unor infecții.
Directorul executiv al ASP Suceava, dr. Odette Nicolae, a declarat ieri că au fost recoltate probe din apa bazinului pe 2 și 7 iulie, rezultatele arătând că nu este corespunzătoare din punct de vedere chimic și microbiologic și nu se încadrează în normele igienico sanitare.
 

„S-a constatat prezența unui număr total de germeni ce depășeau valoarea maximă admisă și a florei de origine fecală, existând riscul de contactare a unor infecții, respectiv a bolii diareice acute, prin ingestia apei din bazin, sau a unor adeno-viroze”, a precizat dr. Nicolae. Potrivit domniei sale, normele în vigoare cer ca apa din bazin să fie înlocuită săptă-mânal, iar partea interioară a bazinului să fie curățată și dezinfectată. Totodată, zilnic trebuie înlocuită cu apă proaspătă o treime din capacitatea bazinului. Directoarea ASP a mai spus că bazinul va fi deschis doar după dezinfecția corespunzătoare a apei. Directoarea Școlii Generale nr. 3, prof. Venera Rusu, ne-a declarat ieri că măsura închiderii bazinului pune probleme serioase, întrucât există un aflux de copii în această perioadă, cam 500 perindându-se acolo săptămânal. Dna Rusu spune că s-au luat imediat măsuri la bazin, acesta fiind golit complet de apă. „Noi suntem bine organizați la bazin, dar, deși noi solicităm adeverință medicală lunar, dacă între timp un copil are o problemă și vine la bazin n-avem cum interveni. Este iresponsabilitate din partea lor. Avem afișe puse peste tot să se folosească toaleta, dar sunt copiii mici, preșcolari care se mai scapă în bazin”, spune directoarea școlii. Domnia sa a mai precizat că astăzi va avea o întrevedere cu șeful Inspecției Sanitare de Stat din cadrul ASP Su-ceava, dr. Ludovic Abiței, pen-tru a vedea dacă există soluții ca activitatea la bazin să nu fie prea mult timp sistată. „Să vedem dacă se acceptă, am che-mat toți factorii care răspund de bazin, ca să se găsească soluții”, a conchis prof. Venera Rusu.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: