Parchetul de pe lângă Tribunalul Suceava a început urmărirea penală

– Împotriva a doi elevi din Dumbrăveni, suspectați că l-ar fi omorât cu bătaia pe un coleg de școală
Esențial, în acest caz, este raportul de necropsie de la IML Iași, care să stabilească dacă există vreun raport de cauzalitate între agresiune și deces Parchetul de pe lângă Tribunalul Suceava a dispus, la data de 21 mai, începerea urmăririi penale față de minorii Ciprian Tănase, de 17 ani, și Călin Podaru, de 16 ani, în sarcina cărora s-a reținut săvârșirea infracțiunii de lovituri cauzatoare de moarte.
 

„Din probele administrate în cauză până în prezent, rezultă că, în ziua de 11 mai curent, la Grupul Școlar Dumbrăveni, cei doi minori, elevi în clasa a XI-a, la Școala de Arte și Meserii Dumbrăveni, în pauza de la ora 8,50, au mers în clasa a VIII-a F., unde l-au acostat pe elevul Florin Costel Anton, de 16 ani, și l-au lovit în zona capului, cu motivarea că ar fi agresat-o pe eleva Adina Podaru Dorina (nepoata lui Poda-ru Călin). Victima nu a spus părinților ce s-a întâmplat la școală, însă aceștia au fost infor-mați de profesorul diriginte, în seara zilei de 11 mai. Copilul nu a confirmat agresiunea. Minorului i s-a făcut rău duminică, 13 mai. S-a prezentat la Spitalul Dumbrăveni, unde a primit trimitere pentru Spitalul «Sf. Ioan cel Nou» Suceava. Pe 16 mai, a fost transferat cu salvarea la Spitalul Clinic de Urgență «Sfânta Treime» Iași, unde a decedat pe 17 mai. Din adresa acestui spital, rezultă că minorul Florin Costel Anton a decedat la ora 6,40, precizân-du-se diagnosticul «fractură deschisă de bază craniană, etaj mijlociu cu interesarea peretelui posterior al canalului carotidian drept», se arată într-un comunicat al purtătorului de cu-vânt al PTSv, procuror Luminița Hurjui. Parchetul așteaptă din partea IML Iași ra-portul de necropsie, care să precizeze cauza morții elevului și dacă există o legătură de cauzalitate între agresiune și decesul aces-tuia.

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

SUMARUL EDIȚIEI