Administratorii drumurilor trebuie să înființeze parcări cu grupuri sanitare și apă curentă

Comisariatul Județean al Gărzii de Mediu Suceava va cere Secțiilor „Drumuri Naționale” Câmpulung Moldovenesc și Suceava, precum și Consiliului Județean o situație cu numărul parcărilor de pe marginea căilor rutiere pe care le administrează și vizavi de modul în care acestea sunt dotate cu containere, recipiente și coșuri pentru gunoi menajer. Comisarul-șef Constantin Harasim a declarat ieri, într-o conferință de presă, că, din informațiile pe care le deține, niciuna din respectivele amenajări nu au asemenea dotări minimale, cerându-le factorilor responsabili și un program de conformare în acest sens.
 

Șeful comisarilor de mediu suceveni a precizat că, în funcție de răspunsul primit, va întreprinde acțiuni de control pe raza întregului județ, iar administratorii în neregulă vor fi sancționați. Dl Harasim evidențiază că ar fi de dorit ca măcar două-trei dintre parcările de pe traseele turistice să fie dotate cu toalete și apă curentă, la fel ca în țările civilizate. „Pe circuitele turistice trebuie să fie posibilă staționarea autocarelor sau microbuzelor, iar turiștii să aibă la dispoziție grupuri sanitare”, a precizat comisarul-șef Constantin Harasim, menționând că, potrivit legislației de mediu, administratorii drumurilor sunt obligați să facă demersurile amintite.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: