Careul lui Claudiu Niculescu

Rapid – Dinamo 1 – 4
Dinamo s-a impus dumi-nică seară în Giulești cu 4-1, Claudiu Niculescu marcând toate golurile oaspeților. În ciuda diferenței de pe tabelă, la final, rapidiștii au contestat victoria „câinilor”, susținând că au fost defavorizați de brigada de arbitri. Cu spectatori sau fără, Dinamo a dominat în acest sezon derby-urile cu Rapid si Steaua. După 4-2 în Ghencea, „câinii roșii” au părut la fel de hămesiți pe terenul giuleștenilor. Până să se așeze comod Copos la oficială, Claudiu Niculescu deschidea scorul (min. 2), voleul sau cu stângul, din 14 metri, fiind imparabil. Un sfert de oră mai târziu, Niculescu i-a îndoit palmele lui Apoula Bete, șutând din lovitură liberă la coltul scurt. Fără Ganea, golgheterul campionatului fiind rezervă din cauza unei accidentări, Rapid a revenit în joc, deși rămăsese în zece jucători (M. Constantin pentru două galbene, min. 27), semnatarul speranței vișinii fiind ex-dinamovistul Zicu (min. 41).
 

Niculescu și-a continuat recitalul și în mitanul secund, desăvârșindu-și opera cu un calm demn de un campion la poker. O lovitură liberă (min. 50) și o șarjă finalizată în vin-clu (min. 71) l-au dus la cota 15 în clasamentul golghete-rilor, egalându-l pe Ganea. Pe final, lui Mazilu i s-a refuzat un gol, pentru ofsaid, iar Ni-culescu a fost schimbat, spre deliciul acționarilor dinamoviști, care jubilau. „A vrut Rapid să batem Steaua, am bătut-o. A vrut Steaua să câștigam cu Rapid, am câștigat. Am fost pacifiști, le-am ajutat pe amândouă. De acum înainte, suntem pe cont pro-priu. În ce privește golurile marcate de mine, sunt meritul întregii echipe”, a declarat Claudiu Niculescu la finalul meciului. La final, George Copos a înfierat arbitrajul lui Colțescu. Patronul rapidist a acuzat eliminarea lui Marius Constantin, deși, în acel moment, Dinamo conducea deja cu 2-0. În săptămâna premergătoare partidei, culmea, dinamoviștii fuseseră cei care acu-zaseră delegarea unui arbitru roman.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: