Experți UE, în patrulă la frontieră

Direcția Poliției de Frontieră Rădăuți a fost evaluată de o delegație a Uniunii Europene O delegație a Uniunii Europene s-a aflat, miercuri, la Direcția Poliției de Frontieră Rădăuți cu misiunea de a evalua Poliția de Frontieră Română. Operațiunea, ce se desfășoară o dată cu măsurile de preaderare a țării noastre la UE, l-a adus la Rădăuți pe șeful delegației, Wenceslav de Lobcowicz, din partea Direcției Generale de Extindere, din cadrul Comisiei Europene de la Bruxelles, pe Arturo Niemenkari, expert european pe probleme de poliții de frontieră, și pe Camelia Suică, expert al Delegației UE de la București.
 

A fost verificat și estimat nivelul general de dotare la frontiera verde și la punctele de trecere a frontierei, procedurile de control Schengen, cum funcționează cooperarea internațională, cum sunt realizate separările fluxurilor de călători la PTF etc., adică tot ce ține de o „ținută” după norme europene. Delegația UE a stat de vorbă cu polițiștii de frontieră rădăuțeni, dar a fost și în patrulă la frontieră, unde s-a întâlnit cu grănicerii ucraineni, din PTS Vicov-Krasnoilsk. Rezultatul celor văzute la DPF Rădăuți în misiunea de evaluare vor fi comunicate de experți în data de 16 mai 2006 și vor fi cuprinse în Raportul de Țară, raport ce va însemna (sau nu) pentru România pașaportul spre UE.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: