Centru de producție pură

Astăzi, la Cernăuți, se întrunește Comisia pe probleme ecologice și de protecție a mediului a Euroregiunii „Prutul de Sus”. Anunțul a fost făcut de șeful Serviciului „Implementare politici de mediu” al Agenției pentru Protecția Mediului, Iluță Cocriș, care precizează că, pe lângă promovarea unor proiecte de mediu comune, cu acest prilej se vor pune și bazele Centrului de producție pură.
 

Domnia sa precizează că structura are caracter științific, cu atribuții în stabilirea tehnologiilor „curate” implementate de agenții economici din euroregiune. Dl Cocriș a exemplificat cu un operator din industria prelucrării lemnului, care va fi obligat să folosească în activitatea sa doar tehnologie specifică consacrată de Centrul de producție pură. „Vor fi elaborate tehnologii, care să nu presupună cheltuieli excesive”, a declarat dl Cocriș. La întâlnirea de astăzi va fi stabili și sediul noului organism.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: