Perdele de protecție

Ministerul Agriculturii va începe din 2006 plantarea de perdele forestiere de protecție. În primul an vor fi constituite o mie de hectare de per-dele de protecție în Bărăgan și Dobrogea, a anunțat, ieri, la Suceava, ministrul de resort, dl Gheorghe Flutur. Domnia sa a afirmat, într-o conferință de presă, că Ministerul Agriculturii este pregătit să constituie mia de hectare de perdele de protecție din Bărăgan și Dobrogea.
 

„Aceste perdele au rolul de protejare a culturilor agricole și de creare a micro-climatului”, a spus dl Flutur, care a arătat că, în ultimii ani, „s-a defrișat barbar și bruma de perdele de protecție pe care o aveam”. El a precizat că Ministerul Agriculturii lucrează la un studiu național privind constituirea de perdele forestiere de protecție, arătând că, pe lângă protejarea culturilor, vor fi constituite astfel de perdele de protecție și pentru căi ferate, drumuri și cursuri de apă. „La ultimele inundații, râurile Moldova și Suceava au mai ținut acolo unde exista vegetație. De aceea trebuie să facem niște perdele în perioada următoare și pe cursurile de apă care, sigur, trebuie dublate de diguri”, a mai spus ministrul Flutur.

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

SUMARUL EDIȚIEI