Legea vânzării cabinetelor medicale va aduce interpretări și procese

Este de părere directorul adjunct al DSP Suceava, dr. Alexandru Lăzăreanu Director adjunct la DSP Suceava, dr. Alexandru Lăzăreanu spune că aplicarea Ordonanței 110/2005, referitoare la vânzarea cabinetelor medicale, va da naștere la „interpretări”, la fel ca legea pământului. Dr. Lăzăreanu este de părere că vor fi probleme, în special, în cazul spațiilor concesionate de mai mulți medici: „Ordonanța va da naștere la multe interpretări și se va bucura Justiția că are procese. De exemplu, un medic tânăr nu are bani să ia cabinetul, vine colegul și îl cumpără și îi pune condiții. Legea nu stabilește foarte clar nici câte spații poți să cumperi. Părerea mea e că era mai bună concesiunea, pentru că proprietarul, Consiliul Local sau Primăria, era în măsură să spună care cabinete sunt necesare și care nu”.
 

Până la intrarea în vigoare a legii menționate, deocamdată, la nivelul primăriilor, se constituie comisiile de vânzare, din care trebuie să facă parte un reprezentant al DSP, unul de la Finanțe, doi de la primăria respectivă și un reprezentant al unei organizații profesionale. Dr. Lăzăreanu a mai precizat că, până acum, 6 primării au solicitat, prin adresă scrisă, desemnarea unui reprezentant al DSP în aceste comisii. Este vorba de primăriile din Rădăuți, Vatra Dornei, Dorna Candrenilor, Șaru Dornei, Putna și Stroiești. Ordonanța de Urgență 110/2005 a stârnit, chiar de la început, comentarii din partea medicilor nemulțumiți de condițiile în care statul vrea sa le vândă cabinetele. Una dintre neclarități este legată de faptul că nu se știe ce se va întâmpla cu medicii care nu vor avea posibilitatea să cum-pere respectivele spații, care acum aparțin primăriilor în marea lor majoritate. Ordo-nanța prevede că, într-o astfel de situație, primăria poate prpune vânzarea spațiului res-pectiv prin licitație publică cu strigare. Potrivit Ordonanței 110, au dreptul să cumpere spații medicii, dentiștii, biologii, biochimiștii, fizicienii, tehnicienii dentari, precum și celelalte persoane fizice cu drept de liberă practică, aceș-tia desfășurând activități conexe actului medical.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: