Compensări și sancțiuni

Noul Cod Silvic va conține toate actele normative legate de sectorul silvic, de la administrarea pădurilor la Statutul personalului silvic, a anunțat, ieri, la Suceava, ministrul agriculturii, dl Gheorghe Flutur. El a afirmat, într-o conferință de presă, că noua formă a Codului Silvic prevede compensații financiare pentru proprietarii de păduri cărora li se impun restricții de la tăiere, arătând că prin noua Lege a fondului funciar s-a prevăzut și retrocedarea parcurilor naționale și a altor suprafețe cu rol important de protecție, unde proprietarii nu vor putea tăia sau vor tăia restricționat.
 

„Va trebui ca statul să prevadă în buget diferența de bani pentru a compensa contrava-loarea lemnului care ar fi tre-buit recoltat de aici”, a spus ministrul agriculturii. El a mai spus că, în ceea ce pri-vește Legea contravențiilor sil-vice, aceasta prevede sanc-țiuni și pentru cei care admi-nistrează pădurea. „Trebuie să se știe că, în primul rând, această lege se adresează celor certați cu legea, dar și greșelile administrative sunt sancționa-te contravențional”, a spus dl Flutur. El a arătat că în dome-niul amenajării pădurilor a descoperit, recent, cazuri foar-e grave, când, de exemplu, vârsta pădurii a fost trecută intenționat mai mare ca să se poată tăia mai mult. Ministrul a precizat că, pe lângă sancțiuni contravenționale, în astfel de cazuri se va interzice celor vinovați să practice meseria pe o anumită perioadă de timp. El a mai spus că a fost legiferat și modul de autorizare a agenților economici care fac studii de amenajare silvică și că se lucrează la introducerea sistemului de licitație bursieră pentru vânzarea lemnului.

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

SUMARUL EDIȚIEI