Pică 128 posturi de director de școală

Începând cu anul școlar care vine, în 128 de școli generale și grădinițe din județ se desființează postul de director, întrucât instituțiile nu au personalitate juridică, adică număr legal de elevi, respectiv preșcolari, a anunțat marți inspectorul general adjunct Vasile Monacu. Potrivit legii 354/2004, care completează Legea învățămân-tului, au personalitate juridică doar școlile cu cel puțin 200 de elevi sau grădinițele cu minim 100 preșcolari.
 

Din unitățile școlare menționate, 96 sunt școli cu clase I-VIII, 30 sunt grădinițe, iar două – școli de arte și meserii. În mediul rural, unitățile școlare respective vor fi arondate școlilor mai mari de pe raza comunei, iar activitatea lor va fi coordonată de un profesor coordonator, care va fi retribuit la numărul de ore. În mediul urban, în situația menționată se află o singură școală, nr. 4 din Fălticeni, care va fi arondată Școlii nr. 6. Dl Monacu a precizat că au fost nemulțumiri „mascate” ale unor directori care vor rămâne fără funcție, în discuții „a-micale”, dar nu au existat re-clamații oficiale. În altă ordine de idei, dl Monacu a mai informat că Școala nr. 5 din Fălticeni se desființează, întrucât acolo învățau circa 20 elevi de la centrul de plasa-ment care s-a desființat. Elevii și cadrele didactice de acolo au plecat la mai multe școli din oraș, iar corpul de clădire liber va trece în subordinea Liceului Agricol.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: