În reviste

În România literară” (nr.31, 10-16 august 2005), Muguraș Constantinescu semnează o prezentare a lui Alain Montandon (autor, între altele, al unor valoroase studii și lucrări despre ospitalitate și despre basmul cult), precum și traducerea unui fragment din recenta și „surprinzătoarea” sa carte, „Sărutul” (Autrement, Paris, 2005)„o adevărată fenomenologie a sărutului”. Fragmentul ales de universitara suceveană este dedicat sărutului sacru, fragment care arată „cât de mult se apropie, privite prin prisma acestei teme, mistica erotică și erotica mistică”. > În numărul (2/2005) dedicat de „Ardealul literar” lui Grigore Grigurcu, „scriitor român atipic” (Ana Blandiana), Ion Beldeanu scrie despre cunoscutul critic și poet o pagină plină de căldură, povestind o „Veche întâmplare cu și despre Gheorghe Grigurcu”, întâmplare petrecută în Suceava altui veac.
 

Pagina alăturată a revistei poartă titlul „Gheorghe Grigurcu sau opoziția consec-ventă” și semnătura lui Constantin Călin > În „Dacia litera-ră” (nr.4/2005), Radu Iacoboaie publică o cronică la un foarte căutat și citit volum de Constantin Hrehor, „«Muntele măr-turisitor» – o istorie despre munți și oameni cu destin”.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: