Ecotermgaz își majorează capitalul social

Principalul acționar rămâne Consiliul Județean, care a subscris 225 de acțiuni, în valoare de 2,25 miliarde lei vechi Consiliul Județean și-a majorat participarea la capitalul social al societății comerciale „Bucovina Ecotermgaz”. Firma a fost înființată în august 2004, prin hotărâre a deliberativului județean, și are ca obiect de activitate implementarea Programului „Suceava – Utilități și mediu la standarde europene” și administrarea creditului de 86,3 milioane euro, contractat de la Deutesche Bank London pentru prima etapă a mega-proiectului. În vederea desfășurării normale a activității, pe perioada investițiilor, Adunarea Generală a Acționarilor a hotărât că este necesară o majorare a capitalului social al societății.
 

Astfel, prin aport în numerar, au fost emise un număr de 500 de acțiuni, în valoare de 10 milioane lei vechi, respectiv 1000 lei noi fiecare. Consiliul Județean va participa cu suma 2,25 miliarde lei vechi, adică, 255.000 lei noi, reprezentând contravaloarea a 225 de acțiuni. Cu noua achiziție, executivul județean continuă să dețină poziția de acționar majoritar în cadrul „Bucovina Ecotermgaz”. Restul de acțiuni ar urma să fie achiziționate de consiliile locale asociate. În situația în care acționarii fondatori și unitățile administrativ-teritoriale nu subscriu integral acțiunile la care au dreptul, acestea urmează a fi adjudecate și achitate de Consiliul Județean. Executivul județean este asociat cu municipiile Suceava, Vatra Dornei și Câmpulung Moldovenesc, orașele Gura Humorului, Siret și Solca, precum și un număr de 54 de comune. Prima etapă a proiectului cuprinde reabilitarea sistemelor de termoficare din Suceava, Vatra Dornei, Câmpulung Moldovenesc, Gura Humorului, Rădăuți și Siret, dar și extinderea alimentării cu gaze naturale în comunele amintite.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: