Caravana ocupării în comunitățile de romi

În perioada 15-19 august, Agenția Județeană pentru Ocuparea Forței de Muncă Suceava organizează „Caravana ocupării în comunitățile de romi”. Acțiunea se desfășoară la nivel național, în perspectiva aderării României la UE, unul dintre principalele aspecte urmărite fiind îmbunătățirea situației persoanelor de etnie romă. AJOFM este semnatara a unui protocol cu Prefectura și își propune să fie atrase și consiliile locale din localitățile cu comunitățile rome, ONG-uri, precum și alți parteneri. Caravana are în vedere localitățile Dornești, Gulea și Vadu Moldovei, începând cu ora 10. Romii vor fi informați despre drepturile și serviciile de care pot beneficia și se va face și o identificare a problemelor și obstacolelor cu care ei se confruntă.
 

Caravana are ca invitați agenți economici care ar putea încadra persoane de etnie romă sau ce au deja salariați romi. AJOFM vine cu servicii de formare profesională, mediere a muncii, informare și consiliere profesională, consultanță și asistență pentru începerea unui activități independente sau pentru inițierea unei afaceri. Potrivit oficialilor Agenției, o situație aparte o au femeile rome, categoria fiind vulnerabilă și ca urmare a problemelor organizatorice, sociale, educaționale, sanitar-medicale, ocupaționale și culturale ale comunității. Prin acordarea serviciilor de mediere și consiliere profesională, AJOFM va urmări creșterea oportu-nităților de încadrare, dar și schimbarea mentalității etniei cu privire la rolul femeii rome pe piața muncii. „În urma analizelor, se va întocmi un program care să răspundă nevo-ilor identificate la nivel local. Cu prioritate, în cadrul serviciilor de ocupare temporară a forței de muncă în lucrări de dezvoltare locală, vor fi incluse persoanele cu venituri reduse, cu dificultăți de integrare pe piața forței de muncă, cu deosebire celor ce aparțin comunităților de etnie romă”, a declarat Constantin Șuvăr, director executiv al AJOFM.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: