Evaziune fiscală de ordinul miliardelor

Cei 25.470 de litri de alcool etilic, 94.659 litri de alcool brut și 16.965 litri de alcool tehnic care figurau în acte nu au fost de găsit în depozit În urma unui control e-fectuat de către o echipă complexă formată din inspectori din cadrul Direcției Generale a Finanțelor Publice Suceava, inspectori ai Agen-ției Naționale de Administrare Fiscală (ANAF), polițiști, procurori și inspectori ai OJPC Suceava, s-a constatat că o cantitate foarte mare de alcool, care figura în actele societății comerciale Euro Drink S.R.L Dornești, nu exista în depozit. “Patronul societății a refuzat colaborarea cu noi pe data de 21.06.2005 și a interzis accesul organelor noastre de control, aplicând un lacăt pe ușa depozitului.
 

Am luat legătura cu organele abilitate și, în conformitate cu un ordin emis de procurori, am dispus ridicare silită de obiecte și înscrisuri pe care le-am obținut prin spargerea ușii de acces”, ne-a declarat dl Petrică Ropotă, directorul executiv al DGFP Suceava. Domnia sa a mai adăugat că patronul și administratorul societății Euro Drink S.R.L au încercat să inducă în eroare organele de control prin mon-tarea unor canistre cu alcool de unde inspectorii OJPC au recoltat probe în timpul acțiunii de control. “Au înfundat și tuburile care indică nivelul alcoolului din bazine”, a spus directorul Ropotă. Spre ghinionul lor, cei care se fac vinovați de această faptă nu au reușit să-i păcălească pe inspectori, care au stabilit ulterior că prejudiciul adus sta-tului este de ordinul mili-ardelor. “Atât patronului, cât și administratorului li se vor întocmi dosare penale pentru refuzul accesului în depozit; totodată a fost înaintată o cerere de anulare a autorizației de antrepozit fiscal”, ne-a de-clarat șeful DGFP Suceava.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: