Primarul Ion Lungu:

Autoritățile municipale, depășite de eventuale calamități naturale

> Municipalitatea este îngrijorată de o revărsare a apelor peste Bazar, precum și de scăpări toxice de amoniac de la fabrica de lapte din Șcheia Municipiul Suceava este descoperit în caz de calamități. „Acolo unde s-au înregistrat probleme deosebite, calamități, inundații, întotdeauna autoritățile locale au fost depășite”, recunoaște primarul Ion Lungu. În calitate de președinte al Comisiei municipale pentru situații de urgență, edilul-șef a luat inițiativa convocării la o discuție a conducerilor Pompierilor, Protecției Civile, Poliției și Jandarmilor, astfel încât să se poată interveni în timp util în caz de urgență, iar situația să fie ținută sub control.
 

Astfel, pe 25 mai, de la ora 8.00, în reședința de județ va avea loc o aplicație tactică privind cooperarea în situații de urgență. Primul dintre exerciții are în vedere posibile inundații provocate de revărsarea râului Suceava în zona „Bazarului”, iar cel de al doilea, simularea unui incendiu de proporții la Hotelul „Bucovina”. Nu în cele din urmă, simulat va fi modul de acțiune în cazul unui accident chimic la societatea de prelucrare a laptelui „Bucovina” Suceava, care folosește în instalațiile de refrigerare amoniac, un produs letal atunci când este scăpat de sub control.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: