Suceava

Primul loc în țară la „dat cu parul”

> În trei luni, s-au produs în județ 149 de infracțiuni contra vieții, integrității corporale și sănătății > 24 de persoane au murit în accidente rutiere, în timp ce polițiștii de la „Cercetări Penale” au avut în lucru aproape 8000 de dosare > IJP Suceava ocupă al doilea loc din România la soluționarea infracțiunilor În primul trimestru al acestui an, Suceava a urcat pe primul loc din țară la capitolul „infracțiuni contra vieții, integrității corporale și sănătății” înregistrate în număr de 149, cu 52 mai multe ca în perioada echivalentă din 2004.
 

S-au constatat astfel de către polițiști, 2 omoruri, 3 tentative la infracțiunea de omor, 7 vătămări corporale grave, 14 infracțiuni la viața sexuală, 22 de tâlhării etc. Cauzele producerii acestor evenimente sunt generate de violențele în familie, cele mai multe pe baza consumului de alcool, desfășurate în medii „tulburi”, în care activitatea de prevenție aduce a „compresă la mort”. „Fruntașă” este Suceava și la producerea infracțiunilor de corupție, ocupând un „onorant” loc 5 cu 79 luări de mită și 82 dări de mită, 238 de infracțiuni de fals, 40 de evaziune fiscală și 12 infracțiuni la regimul vamal. Bilanțul trimestrial al Serviciului de Ordine Publică înregistrează producerea a aproape 1500 de fapte pe această linie, atât în mediul rural, cât și în cel urban, cele mai multe (473) fiind cele de natură economico-financiară. Cel al Poliției Rutiere este, de asemenea, trist, în trei luni decedând în evenimente rutiere 24 de persoane, față de 7, câte și-au pierdut viața în primul trimestru al anului trecut. Dacă numărul accidentelor ușoare a scăzut, s-a mărit numărul celor grave, fiind vorba în această perioadă de 35 de asemenea evenimente soldate cu morți și grav răniți. Agenții de circulație au constatat 158 de infracțiuni și au aplicat nu mai puțin de 35101 sancțiuni contravenționale. Și „Cercetările penale” au avut mult de lucru la începutul acestui an. Peste 400 de dosare în plus au fost în cercetare în acest serviciu, care s-a implicat în aproximativ 8000 de lucrări și cauze penale, aproape 3100 figurând încă cu autor necunoscut. 1200 de persoane au avut de răspuns întrebărilor polițiștilor, iar 22 dintre acestea au coborât preventiv în arest cu hotărâre judecătorească. Față de toate cele de mai sus, statistica Direcției Generale arată că, deși se confruntă cu numeroase fapte antisociale, polițiștii suceveni își fac treaba, pe plan național ei ocupând locul doi în ce privește soluționarea infracțiunilor.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: