MI S-A adus o reclamație…

Despre Mișcarea pentru Integrare Spirituală în Absolut (MISA), condusă de mult mediatizatul și căutatul de poliție Gregorian Bivolaru (frate al fostului parlamentar, acum la pușcărie, Gabriel Bivolaru), s-au scris pagini întregi de ziar. Nu voi reveni asupra acestor personaje și nici asupra faptelor lor. Gregorian (Guru), liderul spiritual al mișcării de care aminteam, este învinuit de relații sexuale cu o minoră și alte fărădelegi. Nu abordam acest subiect dacă, în ultima perioadă de timp, la redacția ziarului nostru nu soseau mai multe scrisori prin care niște persoane ce doresc să le păstrăm anonimatul nu ne cereau să facem public un caz.
 

Este vorba de un cadru didactic de la o școală generală din Suceava, unitate cu renume în învățământul sucevean, despre care aflăm lucruri ce ridică mul-te semne de întrebare. Doamna vizată, căreia nu-i vom da nu-mele, este învinuită că, participând la spiralele yoga de la Cos-tinești și fiind adeptă cu… trup și suflet la practicile specifice MISA, ar promova un curent nociv în rândul tinerilor, marea majoritate fiind elevi din școala în care lucrează, instituție față de care avem un respect deosebit. Se spune, de altfel, că dânsa organizează cursuri la domiciliu sau în alte spații, influențând negativ evoluția tinerilor. Unii dintre cursanți, participanți la „meditații” la domiciliul doamnei profesoare, au rămas uimiți văzându-și magistrul așezat într-o anumită poziție și înconjurat de lumânări aprinse. Probabil că și în acest mod se pot face analize literare… Prin scrisorile pe care le deținem, cei ce ni s-au adresat aduc acuzații grave profesoarei în cauză. Ei spun că activitatea ei afectează viitorul tinerilor, le pune în pericol idealul moral, creștin și îi depersonalizează, căutând în același timp să-i subjuge și să-i condiționeze mental și sentimental. „Mizăm pe faptul că dumneavoastră, ziarul în care avem toată încrederea, veți da curs doleanței noastre și veți face cunoscut opiniei pu-blice ce pericol reprezintă un asemenea curent în rândul tine-rilor”, scriu cei ce se prezintă prin formula „un grup de părinți”. Noi le-am respectat dorința, sintetizând cele semnalate și fiind mai „blânzi” decât se arată oamenii, foarte… porniți împotriva profesoarei. După câte am aflat, la nivelul unității școlare și al I.Ș.J. Suceava se știe despre acest lucru. Dacă situația este, într-adevăr, nocivă și gravă, nu noi suntem cei care trebuie să ia măsuri.

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

SUMARUL EDIȚIEI