Primarul Ion Lungu propune:

Fostul primar Constantin Sofroni, cetățean de onoare post-mortem

Fostul primar liberal Constantin Sofroni, va fi declarat, post-mortem, cetățean de onoare al municipiului Suceava. Inițiativa aparține actualului edil șef liberal Ion Lungu, care spune că distincția se acordă în semn de respect față de omul care a fost Constantin Sofroni și de profesionismul dovedit în administrația publică locală. „Trebuie să ne rupem de latura politică, pentru că el a fost, în primul rând, un om de administrație, deținând înalte demnități și aducându-și o importantă contribuție la dezvoltarea municipiului și județului”, a declarat dl Lungu, adăugând că un proiect de hotărâre va fi supus aprobării deliberativului, în ședința de la finele lunii.
 

Sociologul și juristul Constantin Sofroni a plecat în lumea celor drepți în iunie 2003, la vârsta de 53 de ani, în urma unei suferințe pricinuite de o afecțiune necruțătoare. Domnia sa s-a născut în 17 aprilie 1950 în comuna Frătăuții Vechi, a fost subprefect al județului Suceava în perioada 1991-1992, președinte al Consiliului Județean în legislatura 1992-1996 și primar al Sucevei în intervalul 1996-2000. În urma alegerilor din anul 2000, domnia a ocupat un fotoliu de ales PNL în Consiliul Local al municipiului Suceava.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: