Deși nu sunt recomandate decât în caz de complicații, a crescut cantitatea de antibiotice cumpărate de suceveni

A crescut incidența infecțiilor respiratorii

În județul Suceava, în ultima perioadă, a crescut simțitor incidența infecțiilor respiratorii acute, dar încă se situează în limitele așteptate pentru această perioadă, precizează dr. Odette Nicolae, director adjunct la DSP Suceava. Numărul cazurilor de infecții respiratorii acute și pneumopatii, raportate DSP din județ, în săptămâna 7-13 martie, a fost apropiat de limita maximă așteptată, fără a o depăși – 2495 infecții acute ale căilor respiratorii superioare, din care 125 internate, și 952 pneumopatii, cu 101 cazuri internate.
 

Și numărul bolnavilor de gripă luați în evidența me-dicilor a cunoscut o creștere consistentă – 82 cazuri în perioada menționată, cu 10 internări, față de 15 de gripă fără nici o internare, în peri-oada precedentă. Cu toată a-ceastă creștere, incidența gri-pei la Suceava este abia la ju-mătatea limitelor așteptate. Deși antibioticele nu sunt indicate în tratamentul virozei și al gripei, datele furnizate în cadrul sistemului de suprave-ghere tip Santinelă arată o creștere a numărului de unități antibiotice cumpărate de bol-navi din cele 6 farmacii din județ, care fac parte din acest sistem, și o scădere în vânza-rea medicamentelor care sunt indicate – cele pentru scăde-rea temperaturii, desconges-tionantele și antitusivele. Dr. Nicolae spune că antibioticele nu trebuie administrate decât în cazul unor complicații (pneumonie, rinită, sinu-zită). Creșterea numărului de îm-bolnăviri a atras după sine absenteismul în școlile suce-vene și o sporire a numărului de concedii medicale de scur-tă durată. Făcând o radiografie a in-fecțiilor respiratorii acute din ultima săptămână, de la noi din țară și din Europa, s-a con-statat că, în România, inciden-ța lor a crescut, în ansamblu, iar în Europa, valul de epide-mii s-a deplasat din centru în-spre regiunea de NE, cele mai afectate fiind Norvegia, Litu-ania și Danemarca.

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

SUMARUL EDIȚIEI