Exportul sucevean, în impas

< Aprecierea leului periclitează sute de locuri de muncă Mai multe unități economice exportatoare din județul Suceava au anunțat că își vor reduce sau închide activitatea, din cauza efectelor aprecierii leului, a declarat, ieri, într-o conferință de presă, prefectul Orest Onofrei, care a anunțat că va transmite Guvernului o informare privind această situație. Este vorba de patru fabrici de sticlă și altele de confecții. El a precizat că majoritatea agenților economici din cele două sectoare produceau pentru export.
 

Potrivit informaților primite de prefect, în industria sticlei din județul Suceava, în prezent, lucrează aproximativ 1.500 de angajați, iar în industria con-fecțiilor, aproximativ două mii de salariați, o mare parte dintre aceștia urmând să-și piardă locurile de muncă în viitorul apropiat. ‘Am trimis formulare la toate aceste uni-tăți pentru a afla toate datele, apoi vom prezenta o informare la Guvern. Acesta trebuie să fie informat pentru a putea căuta soluții’, a mai spus dl Onofrei. Situația intervine după ce cea mai importantă firmă din județul Suceava, Ambro SA, a anunțat că va reduce trei sferturi din activitate și va concedia 745 de angajați, unul din motive fiind depre-cierea euro. Prefectul Onofrei a mai anunțat că se vor produce concedieri și la Corpul Gardienilor Publici Suceava, arătând că 60% dintre aceștia, aproximativ 350, vor fi concediați, pentru că nu îndeplinesc condițiile minime de studii pentru a fi preluați la Poliția Comunitară.

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

SUMARUL EDIȚIEI