Demnitari, nu înalți funcționari publici

Prefecții ar trebui să beneficieze în continuare de același statut, de demnitar și nu de înalt funcționar public, dacă șefii instituțiilor descentralizate urmează să fie scoși din rândul funcționarilor publici, a spus, ieri, într-o conferință de presă, prefectul de Suceava, Orest Onofrei. Domnia sa consideră că este normal ca șefii serviciilor descentralizate să fie manageri și nu funcționari publici, întrucât aceștia pun în aplicare, în teritoriu, programul unui guvern politic.
 

‘Dacă șefii serviciilor descentralizate vor fi manageri, ar fi absurd ca prefectul să fie înalt funcționar public’, a spus dl Onofrei. El a mai precizat că, oricum, prefectul face politica Guvernului care l-a numit, iar ‘Guvernul este politic’. ‘Un Guvern își numește oameni în teritoriu, care trebuie să pună în aplicare programul de guvernare, care este un program politic. Nu putem să ocolim politicul și să ne mai ascundem că acei oameni care sunt numiți în funcții publice la serviciile descentralizate nu fac politica guvernului care i-a numit’, a spus dl Onofrei. El a arătat că numirile făcute de Guvern în teritoriu trebuie să se oprească la șeful instituției, ceilalți funcționari fiind stabili pe posturi.

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

SUMARUL EDIȚIEI