În parohia Rotunda – Liteni

Festival-concurs de toacă „Răsună toaca-n cer”

Parohia „Adormirea Maicii Domnului şi Sf. Ap. Andrei” din Rotunda – Liteni, Protopopiatul Fălticeni, organizează duminică, 2 iunie 2024, începând cu ora 16:00, a XIII-a ediţie a festivalului concurs de toacă intitulat „Răsună toaca-n cer”.

Preoţii slujitori, preotul paroh Mihai Ursuleasa şi arhidiaconul Adrian Ursuleasa, organizatorii evenimentului, se aşteaptă ca şi în acest an prezenţa copiilor la acest concurs să fie numeroasă, la fel ca în anii precedenţi.

Preoţii din toate parohiile Mitropoliei Moldovei şi Bucovinei, şi nu numai, pot trimite la acest concurs unul sau mai mulţi copii care au ca pasiune bătutul toacei. La finalul competiţiei se vor acorda diplome şi dulciuri tuturor participanţilor, iar cei clasaţi pe primele locuri vor primi premii constând în bani şi medalii. De asemenea, se va acorda şi un Premiu Special.

Centrul Cultural Bucovina, Primăria Oraşului Liteni, reprezentată de primarul Tomiţă Onisii, şi Parohia Rotunda, reprezentată de preotul paroh, ajută la bună desfăşurare a acestui concurs anual.

Preotul Mihai Ursuleasa a spus că s-a gândit să organizeze acest concurs din dorinţa de a atrage copiii spre sfânta biserică, însă, an de an acest concurs a luat amploare şi prezintă din ce în ce mai mult interes pentru tinerii pasionaţi de bătutul toacei.

Concursul „Răsună toaca-n cer” este organizat cu binecuvântarea Înaltpreasfinţitului Calinic, Arhiepiscopul Sucevei şi Rădăuţilor.

Pentru înscrieri, cei interesaţi pot suna sau trimite pe Whatsapp numele copiilor, clasa şi vârsta la numerele de telefon: 0744 778 371 – pr. Ursuleasa Mihai, 0765 263 038 – arhid. Ursuleasa Adrian. (C.P.)

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

SUMARUL EDIȚIEI