Mesajul lui Volodimir Zelenski către Occident:

Încetaţi să mai toleraţi terorismul rusesc!

Preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski a lansat un apel ţărilor occidentale să aplice mai eficient sancţiunile instituite împotriva Rusiei pentru a împiedica „terorismul rusesc” în Ucraina, relatează luni DPA.

Fiecare rachetă care a lovit Ucraina conţinea componente provenind de la companii din alte ţări şi care au fost importate prin teritoriul ţărilor vecine Rusiei, a declarat Zelenski „Toate acestea trebuie şi pot fi stopate: complicitatea cu teroarea, capacitatea teroriştilor de a căuta complici în întreaga lume şi toate formele de teroare rusească în sine”, a afirmat Volodimir Zelenski, cerând mai mult sprijin din partea Occidentului pentru ca ţara sa să se apere mai bine de atacurile aeriene şi cu rachete ale Rusiei. El a punctat în acest sens apărarea în mare parte reuşită împotriva atacurilor iraniene asupra Israelului de sâmbătă seara.

Preşedintele ucrainean le-a cerut aliaţilor săi să ia măsuri pentru a crea o reţea de apărare antiaeriană precum cea a Israelului, care în noaptea de sâmbătă spre duminică a interceptat aproape toate cele peste 300 de drone şi rachete lansate de Iran asupra sa, notează EFE.

„Întreaga lume a văzut ce înseamnă o apărare adevărată. A văzut că este fezabil”, a spus Zelenski, adăugând: „Lumea a văzut, de asemenea, că Israelul nu a fost singur în apărarea sa şi că a fost susţinut de aliaţi!”. Eficienţa demonstrată de apărarea israeliană arată că „unitatea” între aliaţi „oferă cea mai bună apărare”, a subliniat Volodimir Zelenski. „Iar când Ucraina spune că aliaţii săi nu ar trebui să ignore rachetele şi dronele ruseşti, înseamnă că este nevoie de acţiuni; acţiuni îndrăzneţe”, a remarcat preşedintele ucrainean. „Din păcate, asistenţa acordată Ucrainei este încă limitată, iar statul rus are încă acces la componente critice necesare pentru a produce rachete şi drone”, a declarat Volodimir Zelenski. Cu cât ajutorul întârzie mai mult, cu atât armata rusă capătă mai multă încredere, a adăugat el. „Ucraina, Orientul Mijlociu şi toate celelalte părţi ale lumii merită în egală măsură o pace dreaptă şi durabilă”, a spus el.

Numai în ultima săptămână, a spus preşedintele ucrainean, Rusia a lansat împotriva Ucrainei 130 de drone kamikaze iraniene Shahed, 80 de rachete şi aproape 700 de bombe aeriene ghidate. Aceste atacuri s-au soldat din nou cu victime civile şi au distrus sau avariat mai multe centrale electrice din Ucraina, printre alte infrastructuri.

Comentariul dvs.

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

SUMARUL EDIȚIEI