Personalul ISU va supraveghea slujbele religioase de la 140 de lăcaşuri de cult

 > „Sunt asigurate măsuri de prevenire şi reacţie promptă în cazul producerii unor evenimente pe linia apărării împotriva incendiilor” informează instituţia suceveană

 Premergător Sărbătorilor pascale, Inspectoratul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Suceava desfăşoară controale de prevenire a incendiilor la unităţi şi lăcaşuri de cult, informează instituţia suceveană. Potrivit ISU, în funcţie de riscurile şi vulnerabilităţile estimate, sunt totodată vizate obiectivele cu afluenţă mare de persoane, respectiv cluburile, discotecile, centrele comerciale, unităţile de turism şi cele de agroturism. În perioadele cu vulnerabilitate ridicată din punctul de vedere al utilizării focului deschis în spaţii de campare, zone de picnic şi de grătare, controale tematice comune vor fi întreprinse cu personalul Direcţiei Silvice, cel de ordine şi siguranţă publică şi al serviciilor voluntare pentru situaţii de urgenţă.

„Sunt asigurate măsuri de prevenire şi reacţie promptă în cazul producerii unor evenimente pe linia apărării împotriva incendiilor de către personalul Inspectoratului, prin asigurarea prezenţei pe timpul desfăşurării slujbelor religioase la aproximativ de 140 de lăcaşuri de cult, acestea având estimat un număr ridicat de participanţi” se arată într-o informare a ISU Suceava.

Inspectoratul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Suceava atrage atenţia asupra evitării blocării căilor de acces rutier către lăcaşul de cult, prin parcarea autoturismelor personale în curtea interioară sau străzile adiacente; păstrarea accesului facil la sursele de apă pentru incendiu din jurul lăcaşelor de cult; toaletarea arborilor din zona de trecere a enoriaşilor, în scopul evitării accidentării acestora din cauza ruperii crengilor uscate; stabilirea personalului responsabil din rândul personalului monahal sau a altor persoane, pentru intervenţia în primă urgenţă în caz de incendiu.

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

SUMARUL EDIȚIEI