Notorius

> L.D. CLEMENT

…Şi când te-ai gândi că a fost botezat cu nume aşa frumos, Vladimir, însemnând „făcător de pace”… Iată că, potrivit unei recente cercetări INSCOP (la comanda News.ro), „ţarul” V. Putin, despre care pricepem că se vede atât urmaş al lui Petru cel Mare, cât şi al lui I.V. Stalin (şi al lui N.S. Hruşciov…), a ieşit ca fiind, între români, cel mai cunoscut dintre actualii lideri străini, cu 99,5%. (Presupun că 0,5%, în opoziţie cu sensul întrebării, vor fi zis că „nici nu vor să audă” de el…). Notăm mai încolo că, mai departe (însă, de fapt, aproape în procente) au ieşit fostul preşedinte al SUA D. Trump, abia apoi actualul J. Biden. Între americani, sus interpunându-se (probabil în mod firesc?) „al nostru” rege Charles al Marii Britanii, cu multe poveşti, cu mai multe proprietăţi în România, nu doar la Viscri. Dar de discutat (de ce) având cote mai mici – ori, altfel zis, neştiuţi de până la 30-35% din popor?! – se prezintă Ursula von der Leyen, preşedinta Comisiei Europene, respectiv cancelarul Germaniei, Olaf Scholz (al puternicului stat din centrul Europei, în ultimii ani cel mai preferat de români pentru slujbe, asistenţă socială, imigrare).

Adaug că între întrebări s-au numărat cele trimiţând la „încredere” (criteriu cam subiectiv şi volatil). Cei mai de încredere ne-au ieşit (nu, nu dna Ursula, nu dl Olaf) regele de la Viscri (56,2%) şi sora (a noastră, nu a lui) de la Chişinău, Maia Sandu. Cu 34%. Aşa încredere…

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

SUMARUL EDIȚIEI