Pregătiri pentru reparaţii la 60 de străzi din municipiul Suceava

> Firmelor sub contract cu Primăria li s-a cerut ca, în funcţie de vreme, să fie gata să pornească staţiile de asfalt > Până atunci, mai facem reparaţii la rece, acolo unde apar găuri în asfalt” a precizat primarul Ion Lungu

Primăria Municipiului Suceava este în febra pregătirilor pentru demararea lucrărilor de asfaltare.

Primarul Ion Lungu a anunţat ieri, într-o conferinţă de presă, că au fost identificate 60 de străzi pe care vor interveni firmele câştigătoare a contractului de reparare şi întreţinere a infrastructurii rutiere. Sunt vizate toate cartierele, intervenţiile urmând a demara în funcţie de condiţiile meteorologice. „Pregătim lucrări de asfaltare în oraş. Sunt 60 de străzi pe care vrem să le reparăm în acest an, plus asfaltarea celor 12 de pământ. Avem întâlnire cu reprezentaţii firmelor care se ocupă cu reparaţiile, respectiv ai SUCT, Autotehnorom şi Florconstruct. Le punem în vedere ceea ce vrem să facem, să-şi pregătească instalaţiile şi utilajele, astfel încât la momentul potrivit, în funcţie de cum evoluează vremea, să pornească staţiile de asfalt. Până atunci mai facem reparaţii la rece, acolo unde apar găuri în asfalt” a precizat primarul Ion Lungu. Licitaţia pentru atribuirea serviciului de întreţinere şi reparare a străzilor din municipiul Suceava a fost adjudecată de asocierea SUCT Suceava, Autotehnorom Suceava şi Florconstruct Suceava (fostul prestator al acestuia). Este vorba despre un contractcadru cu valabilitate de 2 ani, cu o valoare maximă de 86,40 de milioane de lei, fără TVA, şi o valoare minimă de 62 de milioane de lei, fără TVA.

În bugetul municipiului Suceava, cu destinaţia întreţinere, reparare şi investiţii în infrastructura rutieră, în anul curent este prevăzută o sumă de 125,665 de milioane de lei.

Primarul Ion Lungu a informat că pentru reparaţii sunt prinse 41,795 de milioane de lei, la investiţii alocarea fiind de 83,870 de milioane de lei. Acestea includ alocările pentru ruta alternativă Suceava – Botoşani, dar şi asfaltarea a 12 străzi de pământ din municipiu.

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

SUMARUL EDIȚIEI