Heliportul de pe Spitalul Judeţean va fi operaţional de astăzi

Heliportul amenajat pe Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Suceava a fost certificat, a anunţat, vineri, purtătorul de cuvânt al unităţii spitaliceşti, dr. Dan Teodorovici.

„S-a primit certificarea heliportului. De luni va fi operaţional” a declarat dr. Teodorovici.

În vederea certificării, inspectorii Autorităţii Aeronautice Civile Române au efectuat un audit şi au verificat documentaţia, echipamentele şi facilităţile heliportului, cât şi nivelul de instruire al personalului ce va deservi heliportul SMURD SV 1, de pe SCJU Suceava.

Investiţia în construcţia heliportului a fost realizată cu fondurile Consiliului Judeţean Suceava; a fost amenajată o suprafaţă pentru aterizarea elicopterelor, au fost realizate spaţii de deservire, a fost prelungită casa lifturilor, iar un lift comunică direct între UPU şi heliport.

Preşedintele Consiliului Judeţean Suceava, Gheorghe Flutur, declara recent că, dintre cei 250-300 de pacienţi care ajung zilnic în UPU Suceava, 15-20 de cazuri sunt grave. Iar dacă pacienţii în stare gravă vor putea ajunge mai repede la spital şansele lor sunt mai mari.

„Noi vedem după ce vom da drumul la heliportul de la Câmpulung Moldovenesc şi va veni elicopterul că zilnic, din păcate, vor fi zboruri la Spitalul din Suceava” a precizat Gheorghe Flutur.

El a mai anunţat că managerul SCJU Suceava pregătea dublarea secţiei ATI, înfiinţarea unei săli politraumă deasupra UPU Suceava.

Flutur a adăugat că, în funcţie de complexitate, cazurile mai complicate de la SJU Suceava ar putea să fie transferate la spitale mai bine dotate din ţară. (N.B.)

Comentariul dvs.

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

SUMARUL EDIȚIEI