Deputatul Gheorghe Şoldan a participat la deschiderea anului şcolar la şcoala din Băişeşti, veche de 140 de ani, dar modernizată

Deputatul PSD de Suceava Gheorghe Şoldan a participat, luni, la deschiderea anului şcolar la Şcoala Gimnazială din Băişeşti, unde peste 200 de elevi au avut bucuria să înceapă şcoala într-o clădire renovată şi modernizată.

El a spus că această şcoală are o istorie impersionantă, cu o existenţă de 140 de ani, în care au învăţat bunicii şi chiar străbunicii elevilor de acum, însă care a trecut în ultimul an printr-un proces de modernizare.

„Am fost astăzi la Băişeşti, la invitaţia primarului comunei Cornu Luncii, Gheorghe Fron, la deschiderea noului an şcolar. M-am bucurat să mă reîntâlnesc cu elevii de 10 cărora le-am oferit, spre sfârşitul anului trecut, o excursie la Bucureşti, unde au vizitat, printre altele, şi clădirea Parlamentului. Le-am spus elevilor că trebuie să înveţe bine pentru a-şi face părinţii fericiţi, dar şi pentru că rezultatele bune la învăţătură sunt cea mai bună investiţie pe care o pot face pentru viitorul lor. Mai cu seamă că acum au o şcoală modernă, profesori dedicaţi şi un primar, Gheorghe Fron, care pune accent pe dezvoltarea infrastructurii şcolare din comuna pe care o gospodăreşte de ani buni, una dintre cele mai mari din judeţ, cu nu mai puţin de 9 sate” a declarat deputatul.

Potrivit lui Gheorghe Şoldan, Şcoala Gimnazială din Băişeşti, înfiinţată în 1883 a trecut în ultimul an printr-un proiect de eficienţă energetică, iar în cadrul proiectului s-au făcut lucrări de anvelopare a clădirii cu vată bazaltică de 20 cm, înlocuire a tâmplăriei cu ferestre de casă pasivă, care combină consumul mic de energie cu termoizolarea, oferind confort sporit atât vara, cât şi iarna.

De asemenea, s-au montat panouri fotovoltaice, pompe de căldură deservite de opt foraje la adâncime de 125 de metri, recuperatoare de căldură în fiecare încăpere şi multe altele.

În urma derulării proiectului, şcoala îşi va asigura energia electrică şi termică în proporţie de 95%.

În perioada următoare, aşa cum a anunţat primarul Gheorghe Fron, urmează să fie dotate şcolile din comună cu mobilier şcolar şi aparatură necesară unui proces de învăţământ modern. De asemenea, sunt aşteptate două microbuze şcolare electrice, pentru transportul elevilor, dar şi al preşcolarilor, la unităţile de învăţământ de pe raza comunei.

El a transmis mult succes tuturor în noul an şcolar. (N.B.)

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

SUMARUL EDIȚIEI