Într-o acţiune de prevenire a conducerii cu viteză excesivă şi sub influenţa alcoolului sau substanţelor interzise

Peste 550 de amenzi şi peste 100 de permise reţinute în weekend de poliţiştii suceveni

Poliţiştii din cadrul Serviciului Rutier Suceava, al formaţiunilor de profil şi lucrătorii de ordine publică atestaţi pe linie de poliţie rutieră au desfăşurat o amplă acţiune de prevenire şi combatere a conducerii sub influenţa alcoolului şi a vitezei excesive în perioada 1 – 3 septembrie a.c.

În ceea ce priveşte prevenirea conducerii sub influenţa alcoolului sau a altor substanţe au fost testaţi cu etilotestul 427 de conducători auto, dintre care 9 au fost supuşi şi testelor drugtest. Rezultatul acţiunii a fost 95 de sancţiuni aplicate, cu o valoare totală a amenzilor de 35.910 lei. De asemenea, au fost reţinute 7 permise de conducere, dintre care două din cauza conducerii sub influenţa alcoolului şi 5 din cauza altor abateri; 6 certificate de înmatriculare au fost reţinute din motive legate de nereguli în trafic.

În ceea ce priveşte infracţiunile constatate, s-au înregistrat 6 cazuri, dintre care 3 au fost pentru conducerea unui vehicul sub influenţa alcoolului, unu pentru conducerea unui vehicul sub influenţa altor substanţe, unu pentru conducerea unui vehicul fără permis de conducere şi unu pentru conducerea unui vehicul neînmatriculat.

Poliţia rutieră a acţionat şi pentru prevenirea accidentelor produse pe fondul vitezei excesive. În intervalele orare 7:00 – 12:00 şi 16:00 – 21:00, în perioada 1 – 3 septembrie, au fost aplicate 457 de contravenţii, dintre care 281 pentru viteză excesivă, 25 pentru depăşiri neregulamentare şi 151 pentru alte abateri. Valoarea totală a contravenţiilor s-a ridicat la 267.230 lei, iar 106 permise de conducere au fost reţinute, dintre care 71 din cauza vitezei excesive, 25 din cauza depăşirilor neregulamentare şi 10 pentru alte abateri. De asemenea, au fost retrase 9 certificate de înmatriculare din motive legate de nereguli în trafic.

În urma acţiunii preventive şi reactive a fost înregistrată o singură infracţiune.

„Acţiunile poliţiştilor îşi propun să crească siguranţa pe drumurile din judeţul Suceava şi să descurajeze comportamentele periculoase în trafic, subliniind importanţa respectării regulilor rutiere pentru toţi participanţii la trafic” a transmis IPJ Suceava. (N.B.)

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

SUMARUL EDIȚIEI