Pentru prevenirea toxiinfecţiilor alimentare

Amenzi de aproape 600.000 de lei au dat sanitar veterinarii suceveni în sezonul estival 2023

> Sancţionate au fost împiedicarea accesului inspectorilor, neprezentarea documentelor de înregistrare, condiţiile precare de igienă şi depozitarea neconformă > Au fost confiscate 25 kg de produse alimentare improprii consumului

În perioada 26 iunie – 1 septembrie a.c., inspectorii Direcţiei Sanitare Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor (DSVSA) Suceava au efectuat „controale oficiale” şi au dispus măsuri de prevenire a apariţiei toxiinfecţiilor alimentare. Astfel, potrivit unui comunicat de presă al conducerii instituţiei, pe durata sezonului estival, au fost desfăşurate 462 de acţiuni de control, dintre care 200 în unităţi de alimentaţie publică, respectiv în restaurante, unităţi de tip catering şi fast-food, în pizzerii şi în cantine. Controlate, de asemenea au fost 31 de pensiuni turistice, 151 de magazine alimentare, precum şi 27 de supermaketuri şi hipermarketuri. Totodată, inspectorii sanitari veterinari suceveni au verificat 26 laboratoare de cofetărie şi patiserie, 11 cofetării şi patiserii, 6 depozite alimentare şi 10 carmangerii şi măcelării. Potrivit sursei citate, ca urmare a neregulilor constatate, inspectorii DSVSA au dat 46 de amenzi însumând 594.000 de lei şi 74 de avertismente, în conformitate OU nr. 2 din 2001. Confiscate au fost 25 kg de produse alimentare.

Informarea conducerii Direcţiei Sanitare Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor Suceava reliefează că printre neconformităţile constatate se numără refuzul de a permite accesul inspectorilor şi de a prezenta documentele de înregistrare; manipularea necorespunzătoare a produselor alimentare; condiţiile precare de igienă; depozitarea neconformă a produselor; etichetarea necorespunzătoare a acestora. La cele menţionate se adaugă lipsa documentelor de sănătate a personalului; lipsa probelor de mâncare destinată consumului colectiv; neefectuarea acţiunilor de dezinfecţie, dezinsecţie şi deratizare ori lipsa evidenţei acestora.

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

SUMARUL EDIȚIEI