Cerând luarea în administrare a ramurilor sportive

Municipiul Suceava, în top cu sumele alocate pentru finanţarea sportului

> În ultimii 19 ani, în reşedinţa de judeţ, ramurile sportive au fost sprijinite, în medie, anual, cu 1,5 milioane de euro > „Am dovedit dorinţa şi capacitatea de a sprijini şi finanţa sportul sucevean” spune primarul Lungu

  Nu se mişcă aproape nimic în domeniul descentralizării, reliefează Ion Lungu, primarul municipiului Suceava, după recentele discuţii de la Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice şi Administraţiei şi la Ministerul Tineretului şi Sportului, pe tema preluării în administrare a Clubului Sportiv Municipal şi Palatului Copiilor. „Din păcate, nu se întâmplă mai nimic. Dar, probabil şi ca urmare a discuţiilor avute, am primit o adresă prin care cei de la Ministerul Sporturilor cer date despre cluburile existente, cu secţiile şi finanţarea acestora. Noi am trimis aceste date de mai multe ori, însă fiecare o ia de la început, trăgând de timp” opinează Lungu. Acesta spune că autorităţile sucevene au cerut cu prioritate, descentralizarea cluburilor sportive, în speţă a Cubului Sportiv Municipal (CSM) Suceava, dar şi a Palatului Copiilor, care sunt „subfinanţate, iar finanţarea cea a mai mare vine de la Primărie”.

„Eu zic că există toate argumentele ca aceste cluburi să fie transferate. Am o statistică a fondurilor pe care le dau autorităţile locale la nivel de judeţ, Suceava fiind în top cu sume alocate pentru finanţarea sportului, iar un rol important îl are municipiul Suceava” evidenţiază şeful municipalităţii.

Potrivit şefului administraţiei publice municipale, în ultimii 19 ani, în reşedinţa de judeţ ramurile sportive au fost sprijinite în medie, anual, cu 1,5 milioane de euro. „Deci, din acest punct de vedere, nu ar trebui să fie nicio problemă, pentru că am dovedit dorinţa şi capacitatea de a sprijini şi finanţa sportul sucevean. Sper ca, în cele din urmă, să obţinem transferările în cauză” a precizat Ion Lungu, primarul Sucevei.

În iulie 2018, Consiliul Local Suceava a aprobat o hotărâre prin care autorităţile administraţiei publice şi-au exprimat „acordul” pentru preluarea în administrare a activelor Clubului Sportiv Municipal Suceava. Demersul survenea unei şedinţe a Asociaţiei Municipiilor din România în care se punea accent pe nevoia descentralizării, inclusiv a celei a activelor cluburilor sportive. În o doua fază urma a fi întocmită lista-inventar cu activele Clubului Sportiv Municipal Suceava, cu excepţia Secţiei de canotaj, care funcţionează în Fălticeni, municipiu care, la rându-i, ar dori s-o preia în administrare. În final, după aprobarea la nivelul Guvernului a respectivei liste, sălile, terenurile de sport, vestiarele, cantina, precum şi alte bunuri ar putea fi transferate municipiului Suceava. „Multe dintre acestea nu arată tocmai bine, dar, odată cu perfectarea transferului, autorităţile locale vor putea cheltui pentru readucerea lor la o stare corespunzătoare” arăta, la momentul respectiv, primarul Ion Lungu.

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

SUMARUL EDIȚIEI