Pagube de 100.000 de lei în urma exploziei la blocul de pe str. Tipografiei

> Potrivit edilului-şef Ion Lungu, pagubele au fost mai mari pe casa scării

Primarul Sucevei, Ion Lungu, a anunţat, miercuri, că au fost efectuate estimări privind pagubele provocate în urma exploziei din apartamentul nr. 5 din blocul de pe strada Tipografiei, acestea fiind de aproape 100.000 de lei, bani care vor fi alocaţi de Consiliul Local Suceava pentru reparaţii.

El a spus că pagubele au fost mai mari pe casa scării, fiind distruse toate uşile, geamurile cu ramă metalică, totodată fiind deformate şi cele 13 uşi ale apartamentelor de pe respectiva scară de bloc.

Potrivit evaluării, reparaţiile la pagubele de pe casa scării valorează 77,367 de lei, iar pentru înlocuirea uşii şi geamurilor din apartamentul unde s-a produs explozia e suma estimată este 13.507 lei.

Primarul Ion Lungu a salutat decizia CJSU Suceava privind înfiinţarea unei comisii mixte care să efectueze o verificare a celor racordaţi la gaz metan în municipiu.

„Având în vedere ceea ce s-a întâmplat şi la explozia trecută şi la această explozie, practic sunt nişte probleme de neglijenţă. Nu s-a constatat că au fost infiltraţii pe magistrale, pe conductele de gaz, ci nişte probleme de neglijenţă din partea unor persoane în vârstă” a spus primarul.

El a anunţat că a stabilit împreună cu Prefectura, cu ISU, ca vineri să organizeze la Primăria Suceava o întâlnire cu reprezentanţii asociaţiilor de proprietari, care să fie atenţionaţi să aibă în vedere ca persoanele în vârstă sau singure să fie instruite în legătură cu modul de folosire a aparatelor care funcţionază cu gaz metan.

„Paradoxal, nu înţeleg aici unde a avut loc explozia; cetăţeanul respectiv avea centrală pentru încălzire, pentru că nu mai este sistem centralizat pe scara blocului, şi totuşi prefera să se încălzească de la aragaz, pentru că ar fi fost mai ieftin să se încălzească de la aragaz faţă de consumul pe care îl face la centrala pe gaz metan. Avem probleme reale aici şi este bine să se facă verificări la instalaţiile de gaz metan pe de o parte şi să se facă acele instruiri privind folosirea aparatelor” a spus Ion Lungu. (N.B.)

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

SUMARUL EDIȚIEI