Două echipe ale Facultăţii de Inginerie Alimentară USV Suceava, anul 3, programul de studii Ştiinţe Gastronomice, au obţinut premiile doi şi trei ale competiţiei GastroPan, care este considerat cel mai important eveniment al anului dedicat industriilor de panificaţie, patiserie, cofetărie, gelaterie, morărit şi HoReCa.
Premiul al doilea a fost obţinut de echipa formată din studentele Petronela Florea, Daria Ursache, Lavinia Tarniţă, cu produsul „Saint Honore cu pudră de tescovină”; coordonator a fost prof. univ. dr. ing. Mircea Oroian.
Premiul al treilea a fost oferit studentului Silviu Cristian Federeac, chef Taco Loco Suceava, cu produsul „Tartă cu brânză de capră, adaos de pudră din coji de ceapă roşie şi jeleu din sfeclă roşie şi pectină”, avându-l coordonator pe drd. ing. Ovidiu Nicu Procopeţ.
La ediţia din anul 2023, care s-a desfăşurat în perioada 17-19 martie a.c. la complexul Lux Divina din Braşov, aflăm că au concurat cei mai talentaţi brutari, cofetari şi bucătari din ţară.
„Nivelul competiţiei a fost înalt după ce mulţi dintre concurenţi au absolvit în ultimul an numeroase programe de perfecţionare, în urma cărora au acumulat deprinderi deosebite” am fost informaţi. (N.B.)
Comentarii