Lucian Harşovschi:

28 de unităţi de învăţământ din municipiul Suceava vor fi dotate prin PNRR

Viceprimarul Sucevei Lucian Harşovschi a anunţat, luni, că 28 de unităţi de învăţământ vor fi dotate cu mobilier, materiale didactice şi echipamente digitale prin proiectul „EduDigital – Unităţi de învăţământ preuniversitar echipate şi performante în municipiul Suceava” finanţat prin PNRR – Componenta 15 .

Viceprimarul a amintit că, vineri, s-a aprobat în CL depunerea proiectului, iar imediat după încheierea şedinţei acesta a şi fost depus de angajaţii serviciului specializat din primărie.

„Astăzi, am avut o primă întâlnire cu toţi directorii pentru a discuta paşii următori şi a pune la punct primele detalii. Activităţile realizate prin proiect ţin de modernizarea infrastructurii educaţionale şi dotarea unităţilor de învăţământ conform standardelor actuale de educaţie” a spus viceprimarul.

Potrivit acestuia, vor fi dotate cu echipament digital 457 săli de clasă pentru învăţământ preuniversitar şi 25 de laboratoare de informatică, dintre care 17 pentru învăţământul primar, gimnazial şi liceal; 3 pentru grădiniţe; 5 pentru învăţământ profesional şi tehnic. Totodată, se asigură echiparea a 15 ateliere de practică pentru învăţământul profesional şi tehnic.

În cadrul proiectului se vor achiziţiona mobilier specific, echipament digital şi materiale didactice pentru 22 cabinete şcolare (matematică, geografie, istorie, limbi moderne etc.), 19 laboratoare de ştiinţe (fizică, chimie, biologie), 25 de cabinete de asistenţă psiho-pedagogică/logopedie, 17 săli de sport şi 402 săli de clasă din învăţământul preuniversitar.

Valoarea totală a proiectului este de 32.952.578, 29 de lei, iar termenul de finalizare este 31 decembrie 2024. (N.B.)

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

SUMARUL EDIȚIEI