Actorul Alec Baldwin şi armurierul Hannah Gutierrez-Reed, puşi sub acuzare pentru omorul din „Rust”

Foto: Facebook

Actorul Alec Baldwin şi armurierul Hannah Gutierrez-Reed vor fi puşi sub acuzare pentru omor prin imprudenţă pentru împuşcarea mortală a directoarei de imagine Halyna Hutchins pe platoul de filmare al westernului „Rust” în 2021, a declarat un procuror din New Mexico, conform Reuters.

Acuzaţiile vin după 15 luni de speculaţii dacă procurorul Mary Carmack-Altwies va găsi dovezi că Baldwin a dat dovadă de nepăsare criminală faţă de siguranţă atunci când un revolver cu care făcea repetiţii a tras glonţul care a ucis-o pe Hutchins.

Actorul a negat responsabilitatea, spunând că a armat revolverul, dar nu a apăsat niciodată pe trăgaci şi că era treaba lui Gutierrez-Reed şi a altor profesionişti în domeniul armelor să se asigure că acesta era descărcat.

Cea mai gravă acuzaţie – care presupune cinci ani de închisoare – ar necesita ca procurorii să convingă un juriu că Baldwin nu a fost doar neglijent, ci şi nesăbuit în utilizarea unei arme de foc.

Analiştii au declarat că procurorii vor avea dificultăţi în a obţine condamnări fără dovezi că Baldwin şi Gutierrez-Reed ştiau că există muniţie reală, dar că nu au luat nicio măsură de precauţie.

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

SUMARUL EDIȚIEI