Cât timp PSD e la guvernare, nu vom accepta privatizarea pădurilor statului aşa cum au stabilit USR şi PNL prin PNRR

Preşedintele PSD Suceava, senatorul Ioan Stan, a declarat, vineri, că Partidul Social Democrat nu este de acord sub nicio formă cu privatizarea pădurilor statului şi cu transformarea Romsilva într-o societate comercială.

„Pe această cale îi asigurăm pe români că acest lucru nu se va întâmpla cât timp ne aflăm la guvernare, indiferent de forma în care va fi rezolvat jalonul din PNRR stabilit de cei din USR şi PNL. Sub acest aspect, cetăţenii ţării trebuie să ştie că cele două partide sunt responsabile inclusiv pentru acest jalon care impune transformarea regiilor statului în societăţi comerciale, aspect reclamat de sindicaliştii Romsilva ca factor de mare risc pentru pădurile ţării noastre” a arătat senatorul sucevean.

Ioan Stan a spus că PSD are convingerea că pădurile României nu pot fi împărţite după bunul plac al celor care au pus pe hârtie nişte jaloane ce devin adevărate pericole pentru proprietăţile statului.

„Discutăm de o miză uriaşă, cele 3,1 milioane de hectare de păduri proprietate publică de stat stocând, în prezent, un volum de aproximativ 1 miliard de metri cubi de lemn, cu o valoare care depăşeşte 100 de miliarde de euro. De aceea o spunem răspicat: nu vom fi de acord să punem pe tavă unor grupuri de interese cele 3,1 milioane de hectare păduri de stat, acestea fiind probabil cea mai mare bogăţie şi resursă regenerabilă pe care România o deţine la momentul actual” a subliniat senatorul PSD.

Ioan Stan a subliniat că PSD crede că exploatarea pădurilor proprietate a statului trebuie să rămână în continuare în sarcina unei entităţi controlate de stat, nicidecum a companiilor private.

„Nu putem fi de acord cu măsura stabilită de PNL şi USR prin PNRR de a impune transformarea regiilor statului în societăţi comerciale fără un plan extrem de bine gândit, pentru fiecare caz în parte” a concluzionat senatorul Ioan Stan. (N.B.)

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: