Vesel eşti de neînvins

Văzând cine ne conduce sau aspiră să o facă, ne punem întrebarea legitimă: „este aşa de greu să-ţi cunoşti limitele?”. Pentru cei „nechemaţi”, dar ambiţioşi, există scuza că şi alţi „dotaţi” ca ei „s-au ajuns”. Deci se poate şi se practică!

Am remarcat că cei fericiţi de soartă cu o poziţie de decizie se împart în trei categorii: sunt cei care ştiu ce trebuie să facă şi o fac; sunt care ştiu ce au de făcut, dar nu o fac pentru că „le merge”; sunt şi cei care nici măcar nu au habar ce trebuie să facă în poziţiile în care se află! Ultimele doua categorii conduc!!!

Aceste ultime două categorii sunt obligatoriu membri ai PCR! Nu mă refer la Partidul Comunist Român, pentru că nu mai există (că altfel…), ci la elitista comunitate de beneficiari ai grupării de Pile, Cunoştinţe, Relaţii.

Cei „rătăciţi”, la propriu sau la figurat, în zone în care nu fac nimic (din fericire!), nu sunt neapărat proşti, deşi această „calitate” le conferă un plus de confort psihic! Ei cred că spun şi fac ceea ce trebuie şi ne fericesc cu prestaţia lor! Mulţi sunt „din alt film” decât cel în care joacă la „locul de muncă” (care muncă?!), dar nu le pasă şi consideră beneficiile pe care le obţin în această poziţie o „justă plată” pentru activitate politică anterioară!

Vinovăţia pentru această situaţie se împarte! Beneficiarii, dacă realizează postura în care sunt, ne sfidează, nu le pasă de înjurături sau bătutul de joc de ei! Lor să le fie bine! Mult mai vinovaţi sunt cei care îi promovează, susţin şi îi „apără” de întrebarea perfect legitimă: „Ce caută acolo?”. Răspunsul la întrebarea din începutul articolului este: NU LE PASĂ!!!

Consecinţele sunt de o gravitate diferită, în funcţie de poziţia ocupată în ierarhia administrativă, economică, socială, diplomatică sau politică! Rafalele de acte normative de „râsul curcilor” care trebuie modificate şi răsmodificate; reprezentarea de „toată mila” pe plan mondial; decizii economice „pe pustiu” (energie!); ratarea tuturor oportunităţilor de acţiune în folosul României (atragerea de investiţii, crearea centrului energetic zonal, folosirea culoarului fluvial etc.) – toate acestea sunt „succesurile” minunate    ale celor atât de mulţi „nechemaţi”!

Revenind „pe acasă”, trebuie să remarc un eveniment clar pozitiv, fără glumă: deschiderea de puncte de trecere de frontieră cu Ucraina,  cu efect economic foarte bun, dar şi social pentru cei din zonă! Zâmbeşti văzând câţi se înghesuie în poza de la inaugurare! Ar trebui o poză cât panourile de pe Casa de Cultură! Că meritul e al lor! Al tuturor din poză??

Nişte „şmecheri” fără scrupule vor să califice minerii din Oltenia în design vestimentar!!! Vă bateţi joc de oameni şi de banii europeni! „Golănia” asta o putem pune în categoria râsu-plânsu! Şi furaţi mai cu fereală, băieţi! Încercaţi consultanţe, asistenţă tehnică sau fiţi analişti în toate! Succesul este asigurat!

Ne-au împuiat capul din copilărie cu o sintagmă poporanistă: „Codrul e frate cu românul!”. Dar românul se dovedeşte mult mai prieten cu fierăstrăul mecanic, numit cu drag drujbă (în rusă = prieten!). E necesară o schimbare! Propun: Românul e frate cu tot şi toţi ce aduc bani!!!

Trebuie să recunosc că m-am înşelat când am crezut ferm într-o expresie care guverna relaţiile internaţionale: „Nu poate fi conflict deschis (război) între două ţări ce găzduiesc McDonald’s”. Au reuşit şi acest lucru „bolnavii” care guvernează (Putin, Xi).

DAN STRUTINSCHI

P.S. Putin, se zice, va fi operat! Mi-aş dori ca intervenţia chirurgicală să fie efectuată de dr. Ciomu de la noi!!!

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: