Bob McGrath, legenda din „Sesame Street”, a murit la vârsta de 90 de ani

 Bob McGrath, actor, muzician şi autor de cărţi pentru copii, cunoscut pentru interpretarea unuia dintre primele personaje din serialul pentru copii „Sesame Street”, a murit la vârsta de 90 de ani.

Decesul lui McGrath a fost confirmat de familia sa, care a postat duminică pe pagina sa de Facebook următorul mesaj: „Familia McGrath are o veste tristă de împărtăşit. Tatăl nostru, Bob McGrath, a decedat astăzi. A murit liniştit acasă, înconjurat de familia sa”.

Sesame Workshop a scris pe Twitter că „deplânge moartea lui Bob McGrath, un membru iubit al familiei Sesame Street de peste 50 de ani”.

McGrath a fost unul dintre membrii fondatori ai serialului „Sesame Street”, atunci când emisiunea a avut premiera în 1969, interpretându-l pe vecinul prietenos Bob Johnson. El şi-a făcut ultima apariţie în emisiune în 2017, marcând o figură de aproape cinci decenii în lumea „Sesame Street”, potrivit AP.

Actorul a crescut în Illinois şi a studiat muzica la Universitatea din Michigan şi la Manhattan School of Music. A fost, de asemenea, cântăreţ în serialul din anii ’60 „Sing Along With Mitch” şi şi-a lansat o carieră de succes în muzică peste ocean, în Japonia.

„Un interpret venerat în întreaga lume, tenorul bogat al lui Bob a umplut de mai multe ori undele de emisie şi sălile de concert din Las Vegas, Saskatchewan şi Tokyo”, a declarat Sesame Workshop. „Îi vom fi veşnic recunoscători pentru mulţi ani de contribuţii creative pasionate la Sesame Street şi suntem onoraţi că a împărţit atât de mult din viaţa sa cu noi”.

Era căsătorit cu Ann Logan Sperry, cu care avut cinci copii.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: