La România

> L.D. CLEMENT

La zile mari ce cu adevărat sunt acestea, iată că încerc să împerechez nişte gânduri dintr-un alt timp, pe care trebuie să le ştiţi, puse pe hârtie de Mihai Eminescu: …„Mână doru-i tainic colo, înspre tine, / Ochiul îmi sclipeşte, genele-mi sunt pline, / Inima mi-e grea; / Astfel, totdeauna când gândesc la tine, / Sufletul mi-apasă nouri de suspine, / Bucovina mea!” („La Bucovina”) şi …„Spună lumii large steaguri tricoloare, / Spună ce-i poporul mare, românesc, / Când s-aprinde sacru candida-i vâlvoare, / Dulce Românie, asta i-o doresc” („Ce-ţi doresc eu ţie, dulce Românie”).

…Gânduri alături de care cu modestie le adaug pe ale noastre, care sperăm să vă găsească bine, oriunde sunteţi şi oriunde ne citiţi astfel, în limba română: aici, un pic mai departe, poate chiar foarte mai departe; însă alăturaţi nu doar simbolic întru aceleaşi simţiri de mereu bună vestire pentru dumneavoastră, cei care sunteţi purtători de tricolor albastru-galben-roşu, tricolor care să fie dat din mână în mână. Aşa încât să se vadă aici şi peste tot – nu doar în zi de sărbătoare – „hora noastră cea frăţească”!

Şi nu în ultimul rând adresăm, cu aceste prilej, cititorilor şi colaboratorilor noştri, prietenilor noştri de peste tot, urarea de a se bucura de pace, înţelegere şi de sănătate; de prosperitate şi iar de pace. Românie întru veşnicie!

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: