Aproape 8.000 de persoane şi peste 800 de camioane au tranzitat PTF Vicovu de Sus de la deschidere

> Potrivit lui Gheorghe Flutur, acest fapt dovedeşte şi oportunitatea deschiderii PTF Climăuţi, Ulma şi Izvoarele Sucevei

Preşedintele Consiliului Judeţean Suceava, Gheorghe Flutur, a declarat, sâmbătă, că tranzitul a numeroase persoane şi autovehicule prin PTF Vicovu de Sus recent inaugurat dovedeşte şi necesitatea deschiderii punctelor de trecere cu Ucraina la Climăuţi, Ulma şi Izvoarele Sucevei.

„Un lucru bine ştiut şi mult aşteptat pentru judeţul Suceava şi regiunea Cernăuţi a fost deschiderea Punctului de Trecere a Frontierei (PTF) Vicovu de Sus – Crasna. La două săptămâni de la deschidere, unde au participat şi cei doi premieri, cifrele arată cât de aşteptat era deschiderea acestui punct” a spus Gheorghe Flutur.

Potrivit preşedintelui CJ Suceava, în intervalul 10 noiembrie, ora 8:00 – 25 noiembrie, ora 23.59, valorile traficului înregistrate în PTF Vicovu de Sus au fost următoarele:

> pe sensul de intrare în România:

– 3.821 de persoane (dintre care 2.539 au fost cetăţeni ucraineni);

– 1.364 mijloace de transport (dintre care 78 au fost camioane);

> pe sensul de ieşire din România:

– 3.765 de persoane (dintre care 2.023 cetăţeni ucraineni);

– 1.849 mijloace de transport (din care 784 au fost camioane).

„Aceste cifre mai arată şi faptul că este oportună deschiderea celorlalte 3 puncte de trecere cu Ucraina la Climăuţi, Ulma şi Izvoarele Sucevei” a spus Flutur.

El a subliniat că deschiderea punctului Vicovu de Sus dă o nouă perspectivă dezvoltării relaţiilor transfrontaliere între primării, ONG-uri, unităţi şcolare, firme private, mai ales dacă se are în vedere noul proiect transfrontalier INTERREG Next România– Ucraina 2021-2027, pentru care sunt prevăzuţi 50 de milioane de euro şi pentru care autorităţile sucevene se pregătesc să acceseze fonduri pe domeniul social, mediu, cultural şi pentru dotarea şi modernizarea punctelor de frontieră.

„Primăria Vicovu de Sus pregăteşte deja proiecte comune cu Primăria Crasna în domeniile unităţi şcolare, cultură şi sanitar. Acum, când se apropie 28 Noiembrie, Ziua Bucovinei, faptele vorbesc” a transmis Gheorghe Flutur.

De menţionat este că traficul prin PTF Siret este în continuare foarte ridicat. Vineri, doar pe sensul de intrare în PTF Siret, au fost 3.600 de persoane, dintre care 2.563 cetăţeni ucraineni şi 1.322 mijloace de transport. (N.B.)

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: