După ce viceprimarul a spus în şedinţa CL Suceava că sucevenii trebuie să înveţe să treacă de la sistemul cu taxatoare la automatele TPL...

Schimb de replici Harşovschi – Cuşnir

> Cuşnir: Aţi ţinut TPL în Comuna Primitivă şi tot sucevenii sunt de vină? > Harşovschi: Este un proiect european câştigat şi implementat

Viceprimarul Sucevei Lucian Harşovschi şi-a exprimat, miercuri, în şedinţa Consiliului Local, nemulţumirea că, după 21 de zile de la introducerea sistemului de e-ticketing, doar circa 30% dintre bilete au fost cumpărate de la automatele instalate, iar majoritatea călătorilor au preferat să le cumpere de la taxatoare.

El a spus că în perioada 1-21 noiembrie, prin e-ticketing, s-au cumpărat bilete în valoare de circa 385.000 de lei, care, potrivit lui, pare o sumă mare, dar nu e.

„Trebuie în continuare să lucrăm cu mentalitatea sucevenilor pentru a trece de la sistemul clasic cu taxatoare la e-ticketing” a spus viceprimarul.

El a adăugat că o situaţie care nu îl bucură este că, după 21 de zile, s-au vândut la taxatoare bilete în valoare de 716.000 de lei.

Din decembrie, călătorii vor plăti bilet de 5 lei dacă îl cumpără din autobuz!

„Lumea încă este comodă, poate nici nu ştie foarte bine, dar avem mesaj audio în autobuze în care se transmite clar că din luna noiembrie sistemul de e-ticketing e funcţional, iar călătorii «au obligaţia» de a lua tichetul de călătorie din staţiile prevăzute cu automate. Sunt comozi şi preferă sistemul clasic cu taxatoare” a spus Lucian Harşovschi.

El a mai declarat că se va anunţa că, atunci când călătorul se urcă în autobuz, biletul este 5 lei dacă nu e cumpărat din automatul din staţie sau prin aplicaţia Suceava-Pass, care va fi funcţională în jurul datei de 1 decembrie.

„Trebuie să înţeleagă că sistemul de e-ticketing e viitorul, iar acel sistem de comoditate în care cumperi biletul de la taxatoare va dispărea” a spus viceprimarul.

El a precizat că, din luna decembrie, se va anunţa acustic în mijloacele de transport în comun că dacă un călător urcă în autobuz fără a fi cumpărat bilet de la automate va trebui să plătească 5 lei în autobuz.

Liderului grupului PSD din Consiliul Local, consilierul Dan Ioan Cuşnir i-a transmis însă viceprimarului că în ceea ce priveşte sistemul de e-ticketing nu este vorba de schimbat mentalitatea sucevenilor, ci a celor care conduc oraşul.

„Spuneţi că lumea este comodă şi că trebuie să lucrăm la mentalitatea sucevenilor, când, de fapt, trebuie să lucraţi la mentalitatea dumneavoastră, cei care aţi ţinut TPL-ul în Comuna Primitivă ani de zile. Suceava era ultimul oraş din România în care se mai vorbea de taxatoare. Aţi descoperit acum ceea ce fac alţii de ani de zile. În Iaşi de 8 ani sunt automate de bilete şi aţi descoperit în 2022 în Suceava lucrul acesta; dar sucevenii sunt de vină. Voi i-aţi ţinut în Comuna Primitivă şi tot ei sunt de vină” a spus Cuşnir.

El a mai spus că „toată lumea râde de staţiile de autobuz”.

„Când plouă, stau săracii suceveni pe sub blocuri, pe sub balcoane. Vi s-a atras atenţia că sunt prea mici, că nu încap decât două locuri şi aţi răspuns că aşa-s frumoase şi că aşa trebuie să fie. Tot sucevenii sunt de vină că trebuie să se ascundă pe sub blocuri când plouă? La mentalitatea lor trebuie lucrat sau la mentalitatea dumneavoastră?” a întrebat consilierul PSD.

Lucian Harşovschi i-a transmis că nu e campanie electorală şi că lucrurile sunt destul de clare.

„Vorbim despre un proiect european care a fost scris de colegii mei de la Proiecte Europene, proiect care a fost câştigat şi este implementat” a precizat viceprimarul.

Lucian Harşovschi i-a transmis lui Cuşnir să prezinte un proiect care a fost scris de el şi aprobat de Consiliul Local, pentru că altfel e vorba doar de gargară în Consiliul Local.

Dan Ioan Cuşnir a răspuns că are mai multe proiecte care au fost respinse, inclusiv introducerea transparenţei în comisia de urbanism sau înfiinţarea unei comisii de estetică. (N.B.)

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

SUMARUL EDIȚIEI