CNAIR a aprobat traseul în regim de autostradă al centurii Gura Humorului

> Gheorghe Flutur: S-a primit unda verde pentru depunerea documentaţiei de finanţare pe bani europeni

Preşedintele Consiliului Judeţului Suceava, Gheorghe Flutur, a anunţat, joi, că, în cursul zilei, CNAIR a aprobat traseul definitiv al centurii Gura Humorului, un drum rapid pe patru benzi, în regim de autostradă, parte a Autostrăzii Nordului.

„După ce în dimineaţa zilei de astăzi (ieri – n.red.), în plenul Consiliului Judeţean, s-a aprobat implicarea CJ Suceava ca lider de proiect în construirea Drumului Expres A7 Suceava –Botoşani, astăzi după-amiază, la Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR), a fost aprobat traseul definitiv al centurii Gura Humorului, un drum rapid pe 4 benzi, regim de autostradă şi parte a Autostrăzii Nordului” a spus Gheorghe Flutur.

El a reamintit că CJ Suceava şi-a asumat răspunderea încă de anul trecut, prin acord cu Ministerul Transporturilor şi Infrastructurii, să se ocupe în mod direct de realizarea prin licitaţie a documentaţiei pentru cea mai aglomerată zonă a judeţului, zona oraşului Gura Humorului.

Totodată, în data de 9 noiembrie, a avut loc dezbaterea publică cu cei implicaţi, iar joi „s-a primit unda verde pentru depunerea documentaţiei de finanţare pe bani europeni” a adăugat preşedintele CJ Suceava.

El a menţionat că urmează studiile geologice şi topografice, adică foraje pe tot profilul drumului, apoi obţinerea autorizaţiei de mediu şi apoi scoaterea la licitaţie a lucrărilor de proiectare şi execuţie.

„Reamintim că ruta ocolitoare Gura Humorului presupune o lungime de 10 km, două benzi pe sens, cu separatoare de sens şi două noduri rutiere importante, unul la Păltinoasa şi unul la intrare în oraşul Frasin” a mai spus Flutur.

El a subliniat că „se dovedeşte că CJ Suceava se implică direct în proiecte majore în judeţ şi, acolo unde legislaţia permite, îşi propune să se implice şi în continuare în proiecte mari de infrastructură, pentru a continua dezvoltarea judeţului Suceava”. (N.B.)

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

SUMARUL EDIȚIEI