În judeţ, în ultima săptămână

Aproape 2.000 de viroze respiratorii şi aproape 400 de pneumonii

> Nu au fost raportate cazuri de gripă sezonieră

Direcţia de Sănătate Publică (DSP) Suceava a anunţat, miercuri, că în judeţ s-au înregistrat în săptămâna 14-20 noiembrie aproape 2.300 de cazuri de infecţii respiratorii şi pneumonii, cu 135 de internări.

Potrivit situaţiei statistice a DSP Suceava, în intervalul de timp menţionat au fost raportate 1.926 de cazuri de infecţii acute ale căilor respiratorii superioare, cu 49 de internări, cele mai multe îmbolnăviri fiind înregistrate la grupa de vârstă 5-14 ani, cu 713 cazuri, şi la grupa de vârstă 2-4 ani, cu 369 cazuri.

În aceeaşi perioadă s-au raportat 368 de cazuri de pneumonii acute, cu 86 de internări, cele mai multe îmbolnăviri fiind la grupa de vârstă 5-14 ani, cu 78 de cazuri, şi la grupa de vârstă 2-4 ani, cu 75 de cazuri. Iar cele mai multe internări, 72, s-au înregistrat la copii din grupele de vârstă 0-1 an şi 2-4 ani.

De remarcat este că în această perioadă nu au fost raportate cazuri de gripă sezonieră. (N.B.)

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: