DRDP Iaşi analizează soluţii pentru redeschiderea circulaţiei pe DN 17 B, cu anumite restricţii

> Ieri se continuau intervenţiile pentru degajarea carosabilului

 Direcţia Regională de Drumuri şi Poduri (DRDP) Iaşi a anunţat, marţi, că se continuă intervenţiile pentru degajarea părţii carosabile în urma prăbuşirilor de material pietros de pe versant pe DN 17B, km 44+050 – 44+260, Holda, judeţul Suceava.

DRDP Iaşi menţiona că intervine cu utilaje proprii şi închiriate pentru degajarea acestei căi de comunicaţie.

„Concomitent, au fost demarate procedurile pentru achiziţia lucrărilor de punere în siguranţă a corpului drumului, prin aducerea la starea iniţială (montare de bariere dinamice, cu plase de retenţie), dar şi prin protejarea corpului drumului prin execuţia unei structuri de tip polată (copertină). În paralel, în colaborare cu reprezentanţii Instituţiei Prefectului, IPJ Suceava şi ai administraţiei publice locale, sunt analizate soluţii pentru redeschiderea circulaţiei pe sectorul afectat, cu anumite restricţii” a precizat DRDP Iaşi.

Totodată, având în vedere riscul crescut de noi prăbuşiri de pe versant, DRDP Iaşi arată că soluţiile agreate va trebui să aibă în prim-plan siguranţa circulaţiei, astfel încât să nu fie puse sub nicio formă în pericol vieţile omeneşti.

În acest sens, recomandarea DRDP Iaşi pentru toţi utilizatorii acestui sector de drum naţional este de a folosi rutele alternative avute la dispoziţie. (N.B.)

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

SUMARUL EDIȚIEI