La sediul Primăriei

Finanţarea proiectelor sucevene de peste 250 milioane de euro, abordată de primarul Ion Lungu cu Doina Iacoban, subsecretar de stat la MIPE

> O parte este depusă în cadrul PNRR, unele au documentaţia deja realizată, iar pentru altele sunt aşteptate lansarea apelurilor de proiecte şi ghidul solicitantului POR 2021-2027 > Cu finanţare europeană prin MIPE, sala pompelor de la Centrul de Cultură Urbană ar putea fi transformată în spaţiu de creaţie pentru Teatrul Municipal „Matei Vişniec”

Asigurarea finanţării proiectelor europene pentru perioada 2021-2027 a fost abordată, de primarul Ion Lungu, cu prilejul unei discuţii pe care a purtat-o, la sediul Primăriei Suceava, cu Doina Iacoban, subsecretar de stat de la Ministerul Investiţiilor şi Proiectelor Europene (MIPE).

„Am trecut în revistă proiectele pe care le avem pregătite şi vorbim despre proiecte în valoare de peste 250 milioane de euro” evidenţiază şeful municipalităţii sucevene.

Edilul-şef reliefează că, în primul rând, în domeniul energiei, portofoliul de proiecte este de peste 100 milioane de euro, o parte dintre acestea putând fi promovate prin Ministerul Investiţiei şi Proiectelor Europene. Este vorba despre parcul fotovoltaic (21 de milioane de euro); reabilitarea sistemului de termoficare (89,16 de milioane de euro); reabilitarea unităţilor de învăţământ (14,70 de milioane de euro); reabilitarea energetică a clădirilor publice (12,31 de milioane de euro).

De asemenea, în cadrul întrevederii de la Primăria Suceava, au fost abordate variantele de finanţare a proiectelor transportului metropolitan (44,63 de milioane de euro); sistemului integrat de management şi modelare urbană; cel de fluidizare a traficului rutier (23,46 de milioane de euro); al Zonei de agrement Parc Şipote (5,10 milioane de euro); Zonei de agrement Parc Zamca (2,42 de milioane de euro); reabilitării Curţii Domneşti (6,63 de milioane de euro); aqua park din cadrul complexului sportiv (10,20 de milioane de euro). La cele enumerate se adaugă proiectele integrate de digitalizare a unităţilor de învăţământ (12,76 de milioane de euro); creşterea protecţiei şi conservării naturii, a biodiversităţii şi a infrastructurii verzi (5,36 de milioane de euro); dezvoltarea, modernizarea şi completarea sistemelor de management integrat al deşeurilor municipale (2,45 de milioane de euro).

„O parte din proiecte a fost depusă în cadrul Planului Naţional de Rezilienţă şi Redresare (PNRR), altele au documentaţia deja realizată, iar pentru o parte aşteptăm lansarea apelurilor de proiecte şi ghidul solicitantului, în mod special pentru cele aferente Programului Operaţional Regional (POR) 2021-2027” a explicat ocupantul fotoliului administrativ din Areni.

Ion Lungu a mai subliniat că în cadrul întrevederii cu subsecretarul de stat Doina Iacoban s-a discutat, în mod concret, şi despre promovarea cu finanţare europeană, prin Ministerul Investiţiilor şi Proiectelor Europene, a unui proiect de reabilitare a sălii pompelor de la Centrul de Cultură Urbană, cât şi de transformare a acestuia în spaţiu de creaţie pentru Teatrul Municipal „Matei Vişniec” Suceava.

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

SUMARUL EDIȚIEI