Protest la Bălcăuţi

Localnicii au blocat drumul, ca să nu mai permită accesul tirurilor de la Vama Siret

Un protest faţă de faptul că tirurile care circulă spre şi dinspre Vama Siret au fost deviate pe drumul judeţean a fost organizat, ieri, la Bălcăuţi.

Un localnic, Ilie Humeniuc, a blocat drumul cu un autovehicul transporter, el fiind susţinut de circa 100 de concetăţeni.

Ilie Humeniuc a declarat pentru News Bucovina că a făcut acest protest pentru că „nu mai suportă acest calvar de 4 luni”.

„Toate tirurile au fost deviate pe drumul judeţean, deşi există restricţie de 7,5 tone. De 4 luni de zile, guvernanţii noştri fac parcări, deviază traficul” a spus Humeniuc, adăugând că tirurile trebuie să circule pe drumul european.

„Să devieze traficul mic pe drum judeţean. Nicidecum să ne trezim cu 40-60 de tone care trec pe aici” a spus protestatarul.

El a menţionat că podurile de pe acest drum judeţean nu rezistă la mai mult de 7,5 tone.

Ilie Humeniuc a arătat că protestul „spontan” a durat circa o jumătate de oră, iar ulterior s-a dat drumul la circulaţie.

Iniţiatorul protestului a mai spus că poliţiştii care au fost la faţa locului au promis că nu vor mai permite tirurilor să circule pe drumul judeţean.

„Dacă nu, atunci blocăm din nou. O să scot un utilaj greu, iar atunci o să treacă numai salvările şi oamenii cu maşini mici” a spus Humeniuc.

El a menţionat că nu-i este frică să facă un astfel de protest, „pentru că nu se mai poate”.

„Pur şi simplu nu mai avem linişte. De 4 luni de zile avem stres. E ceva infernal şi nu mai ştim ce să facem” a spus Ilie Humeniuc. (N.B.)

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: