Petre Daea:

Avem necesarul de grâu pentru consumul intern şi pentru export

S-a încheiat recoltarea grâului, iar producţia obţinută va asigura necesarul pentru consum intern şi pentru export, a anunţat miercuri Petre Daea, ministrul Agriculturii.

„Am încheiat recoltatul la grâu în toată ţara şi avem producţia necesară pentru consum intern şi pentru export. Cifra exactă o voi comunica săptămâna viitoare atunci când am pe masă toate informaţiile autorizate, în sensul transmiterii acestora pe bază de semnătură”, a declarat Petre Daea la începutul şedinţei de Guvern.

Acesta a anunţat că a început recoltatul şi la floarea-soarelui.

„Important este că am început acum în cinci judeţe să recoltăm floarea-soarelui, recoltăm suprafeţele care au fost afectate de secetă pentru că ele au ajuns la maturitatea de recoltare, în aşa fel încât să nu înregistrăm nicio pierdere”, a precizat ministrul Agriculturii.

Producţia de grâu este mai mică cu 15-18% faţă de anul trecut

 Producţia de grâu din acest an, obţinută la nivel naţional, este cu 15 până la 18% mai mică decât cea de anul trecut, a mai declarat ministrul Agriculturii Petre Daea.

„Este mai mică decât anul trecut. Ea este cu 15, maxim 18% mai mică faţă de anul trecut”, a spus Petre Daea, la finalul şedinţei de Guvern de miercuri.

Ministrul a spus că săptămâna viitoare va avea cifrele exacte despre producţia din acest an.

„Am realizat o producţie care asigură confortul economic al fermierilor, deci la o producţie la care s-a gândit fiecare fermier, cu excepţia a trei zone: Vrancea, Buzău şi Galaţi, sunt zonele unde pierderile de recoltă la grâu nu le creează un confort necesar. Aici lucrurile vor sta într-un alt sertar al sprijinului, în funcţie de situaţie”, a declarat ministrul.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: